Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι διαπραγματευτές κατευθύνονται στη Λευκορωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι διαπραγματευτές κατευθύνονται στη Λευκορωσία

Ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι

Ρωσική αντιπροσωπεία αναχώρησε για τη Λευκορωσία, όπου θα συναντηθεί με διαπραγματευτές της Ουκρανίας για τον τρίτο γύρο συνομιλιών σχετικά με τον τερματισμό των εχθροπραξιών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Belarus.

Την περασμένη εβδομάδα, οι πλευρές συμφώνησαν να ανοίξουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να επιτρέψουν στους αμάχους να βγουν από ορισμένες ζώνες μάχης, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής, με τις πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για παραβίαση της τοπικής εκεχειρίας.

Όπως αναφέρει το RT δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής λεπτομέρειες για το εάν έχει ξεκινήσει και η ουκρανική αντιπροσωπεία για το Μπρεστ της Λευκορωσίας. Νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ανέφερε ότι μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας επιβεβαίωσε ότι ο τρίτος γύρος συνομιλιών θα συνεχιστεί σήμερα στις 15:00 (τοπική ώρα).

Σε εξέλιξη η προσπάθεια τοπικής εκεχειρίας στη Μαριούπολη

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της Μαριούπολης, μια πόλη-λιμανι στην Αζοφική θάλασσα, με μάχες να σημειώονται κυρίως στο δυτικό της τμήμα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κηρύξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός προκειμένου να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη, που υπό κανονικές συνθήκες έχει 400.000 κατοίκους.

Παράλληλα ο Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του υπουργείου επεσήμανε ότι σήμερα θα δημιουργηθούν έξι ανθρωπιστικοί διάδρομοι γύρω από ουκρανικές πόλεις.

«Λεπτομερείς πληροφορίες για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους έχουν δοθεί εκ των προτέρων στην ουκρανική πλευρά», εξήγησε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία έχει καταρρίψει τρία ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27, ένα Su-25, δύο ελικόπτερα και μερικά drones.

Οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

«Ανήθικη η πρόταση της Ρωσίας» για την εκκένωση

«Εντελώς ανήθικη», χαρακτήρισε την ρωσική πρόταση η Ουκρανία σχετικά με τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, αφού η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους αμάχους να φεύγουν με την προϋπόθεση να καταφεύγουν στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία

Εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι επεσήμανε ότι οι Ουκρανοί πολίτες θα πρέπει να μπορούν να καταφεύγουν σε ουκρανικό έδαφος, ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι εμπόδισε προηγούμενες απόπειρες εκκένωσης των ουκρανικών πόλεων.

«Είναι μια εντελώς ανήθικη ιστορία. Τα δεινά των ανθρώπων χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθεί η επιθυμητή τηλεοπτική εικόνα», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος σε γραπτό μήνυμά του.

«Αυτοί είναι πολίτες της Ουκρανίας, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να καταφεύγουν σε ουκρανικό έδαφος», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ