Έρχεται και επίδομα βενζίνης: Ποιοι και πώς θα το πάρουν

Έρχεται και επίδομα βενζίνης: Ποιοι και πώς θα το πάρουν

Με την τιμή της βενζίνης να έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, η κυβέρνηση τώρα εξετάζει και μηχανισμό ελάφρυνσης ως αντίβαρο στις ανατιμήσεις. Επίδομα βενζίνης στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου.

Τα δυσοίωνα σενάρια για την βενζίνη θέλουν την τιμή να φτάνει έως και τα 2,5 ευρώ, επιτάσσοντας άμεσα μέτρα για όσο διάστημα διαρκεί το κύμα ακρίβειας. Όπως και με το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα 2022, εξετάζεται μηχανισμός ελάφρυνσης κυρίως για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα σενάρια που διαρρέουν, αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση για την επιδότηση καυσίμων που θα έχει και σε αυτή την περίπτωση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ούτως ώστε να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι. Ωστόσο, δεν θα είναι με τη μορφή εφάπαξ ποσού που θα καταβληθεί, αλλά το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται είναι η επιστροφή φόρου από τα καύσιμα. Θα επιστρέφεται δηλαδή ένα μέρος των χρημάτων από τους πλεονάζοντες φόρους.

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το συνολικό πακέτο μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Σήμερα και αύριο, το οικονομικό επιτέλειο και το Μαξίμου οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και πρόσθεσε πως, εφόσον χρειαστεί, θα υπάρξει επέκταση μέτρων και το επόμενο εξάμηνο.

Εξάλλου, το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα είχε αποκλείσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, από τον προηγούμενο μήνα. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Δυνατότητα για να μειώνουμε όλα τα έσοδα του κράτους δεν έχουμε. Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια».

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα βενζίνης

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα δοθεί σε πολίτες που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Ουρές για φθηνή βενζίνη στον Προμαχώνα

Ουρές σχηματίζονται κυρίως τα Σαββατοκύριακα στον Προμαχώνα από Έλληνες οδηγούς, οι οποίοι εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της τεράστιας αύξησης στις τιμές των καυσίμων φτάνουν μέχρι τη Βουλγαρία για φθηνότερη βενζίνη.

Οι Βορειοελλαδίτες πηγαίνουν στη γειτονική Βουλγαρία για να ψωνίσουν και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και λοιπά.

Όπως οι ίδιοι λένε, εκεί βρίσκουν βενζίνη σε τιμή από 1,30 έως 1,40 ευρώ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ