Ακρίβεια: Eφαρμογή βρίσκει πού έχει την πιο φθηνή βενζίνη στην Αθήνα

Ακρίβεια: Eφαρμογή βρίσκει πού έχει την πιο φθηνή βενζίνη στην Αθήνα

Μία πρωτότυπη και ιδιαίτερα χρήσιμη ιδέα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αν τον τελευταίο καιρό, κάθε φορά που επισκέπτεστε βενζινάδικο, σας έρχεται να βάλετε τα κλάματα, φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν τη λύση, όχι στην ενεργειακή ακρίβεια, δυστυχώς, αλλά για να μάθετε, τουλάχιστον, πού θα χύσετε τα… λιγότερα δάκρυα!

Και αυτό, γιατί δημιούργησαν μία εφαρμογή, με την υπογραφή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία εντοπίζει τη φθηνότερη βενζίνη στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το fuelGR, μια οικογένεια εφαρμογών που παρέχουν ενημέρωση στον καταναλωτή καυσίμων – και όχι μόνο – για πρατήρια και τιμές πώλησης καυσίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές δημιουργήθηκαν από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας (Λάρισα) – πλέον, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ψηφιακών Συστημάτων, Φώτη Κόκκορα.

Ο καθηγητής μίλησε στην ΕΡΤ για την εφαρμογή και τη δυνατότητα που θέλησαν να δώσουν οι φοιτητές στους καταναλωτές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν – όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα – την ακρίβεια στις τιμές των καυσίμων, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ