Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκε ο υποδιοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκε ο υποδιοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Ο υποδιοικητής του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα σκοτώθηκε σε μάχη στη Μαριούπολη.

Ρώσοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο αναπληρωτής διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, πλοίαρχος Α’ βαθμού Αντρέι Πάλι, σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης στη Μαριούπολη.

Νωρίτερα η ουκρανική πλευρά είχε αναφέρει ότι ο εν λόγω ανώτερος Ρώσος αξιωματικός σκοτώθηκε, καθώς συνεχίζονταν οι σφοδρές μάχες στη Μαριούπολη.

Η ανάρτηση

Ο θάνατος του Πάλι επιβεβαιώθηκε αρχικά από τον γραμματέα του ναυτικού κολεγίου Nakhimov, Κωνσταντίν Τσαρένκο, στο κοινωνικό δίκτυο Vkontakte (VK), σύμφωνα με το BBC.

Αργότερα, Ρώσος γερουσιαστής από τη Σεβαστούπολη -που αποτελεί τη βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία- έγραψε σε ανάρτησή στο VK ότι «η Σεβαστούπολη υπέστη μια βαριά, ανεπανόρθωτη απώλεια… Ο Πάλι πέθανε στις μάχες για την απελευθέρωση της Μαριούπολης από τους Ναζί”.

«Ειρηνικό μέλλον»

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ δήλωσε σε ανάρτηση στο Telegram ότι «ο Αντρέι Νικολάεβιτς επέλεξε να υπερασπιστεί την πατρίδα ως έργο της ζωής του και πέθανε για το ειρηνικό μας μέλλον”, σύμφωνα πάντα με το BBC.

Εξι στρατηγοί

Σημειώνεται ότι ουκρανικές πηγές ισχυρίζονται ότι στον πόλεμο έχουν σκοτωθεί έξι ακόμη Ρώσοι στρατηγοί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ρωσία έχει ωστόσο επιβεβαιώσει τον θάνατο μόνο ενός εξ αυτών, του στρατηγού Αντρέι Σουχοβέτσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ