Ρωσία: Κατηγορεί εκ νέου την Ουκρανία για βιολογικά όπλα – «Εξέταζαν να τα τοποθετήσουν σε τουρκικά drones»

Ρωσία: Κατηγορεί εκ νέου την Ουκρανία για βιολογικά όπλα – «Εξέταζαν να τα τοποθετήσουν σε τουρκικά drones»

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παρουσιάζει έγγραφο μέσα από το οποίο συμπεραίνει ότι η Ουκρανία εξέτασε την πιθανότητα για επίθεση με βιολογικά όπλα.

Η Ρωσία επιμένει να κατηγορεί την Ουκρανία για βιολογικά προγράμματα και όπλα, ενώ εμπλέκει εκ νέου και τον γιο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ.

Το υπουργείο Άμυνας παρουσίασε έγγραφο πάνω στο οποίο στηρίζει τις κατηγορίες του. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει στο κανάλι του στο Telegram ότι: «Το έγγραφο με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2021 παρουσιάζει μια απάντηση σε αίτημα της ουκρανικής εταιρείας Motor Sich προς τον Τούρκο κατασκευαστή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar Makina».

Στη συνέχεια προστίθεται ότι: «Ο Τούρκος κατασκευαστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών απαντά σε ορισμένες ερωτήσεις της ουκρανικής πλευράς σχετικά με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων του.

Οι ερωτήσεις 9 και 10 εφιστούν την προσοχή. Απαιτούνται στοιχεία σχετικά με το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο και το σύστημα/μηχανισμό ψεκασμού αερολύματος, με χωρητικότητα άνω των 20 λίτρων».

Τι συμπεράσματα βγάζει το ρωσικό υπουργείο

«Δεδομένου ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνώριζε ήδη για την εφαρμογή αμερικανικών στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων στην Ουκρανία υπό την καθοδήγηση της DTRA, μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα Bayraktar σχεδιάζονταν να προσαρμοστούν για τον ψεκασμό ουσιών χημικού πολέμου πάνω από το εχθρικό έδαφος, πιο συγκεκριμένα στη μετόπισθεν περιοχή του, επειδή το βεληνεκές αυτού του UAV (Bayraktar Akinci) είναι σχεδόν 300 χιλιόμετρα (διπλάσιο από αυτό του τυπικού TB2)».

Το έγγραφο

 

Τι άλλο υποστηρίζουν οι Ρώσοι

Στη νέα ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι οι δραστηριότητες πέντε βιολογικών εργαστηρίων του Κιέβου τερματίστηκαν.

Επίσης, υποστηρίζει ότι υπήρξε αλληλογραφία που ελήφθη η οποία επιβεβαίωσε την ενεργό συμμετοχή του Χάντερ Μπάιντεν σε προγράμματα για παθογόνα στην Ουκρανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ