Προσοχή στην αφρικανική σκόνη – Έντονο το φαινόμενο μεταφοράς το Σαββατοκύριακο

Προσοχή στην αφρικανική σκόνη – Έντονο το φαινόμενο μεταφοράς το Σαββατοκύριακο

Τα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές

Την προσοχή μάς εφιστά ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης το Σαββατοκύριακο (16-17.4.2022), η οποία θα παρουσιάσει αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και θα αρχίσει να φεύγει από την ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook, ότι θα είναι «Ιδιαίτερα έντονο το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! Θέλει προσοχή!» και συμπληρώνει ότι «τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια την Κυριακή!

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις και χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Δευτέρας.

Ποιοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα:

  • Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα
  • Ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
  • Γενικά καλό θα είναι κάθε άτομο που θα αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ