Ρεκόρ η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Βεβαιότητα για πάνω από 100.000 ψήφους

Ρεκόρ η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Βεβαιότητα για πάνω από 100.000 ψήφους

Μαζική προσέλευση παρατηρείται τόσο στην περιφέρεια όσο και στο κέντρο της Αθήνας

Από τις 8 το πρωί είναι ανοιχτές οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη του κόμματος να αναδείξουν Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται πολύ μεγάλη προσέλευση στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη την Ελλάδα. Τις πρώτες ώρες, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, έχουν ήδη ψηφίσει 40.000 μέλη.

Με βάση τη μέχρι τώρα συμμετοχή αναμένεται ότι ο τελικός αριθμός στις κάλπες θα είναι με βεβαιότητα εξαψήφιος, θα υπερβεί δηλαδή τα 100.000 μέλη.

Το πιο ενδιαφέρον μέχρι τώρα είναι ότι τα νέα μέλη που προσέρχονται στις κάλπες είναι σχεδόν διπλάσια από τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μαζική προσέλευση παρατηρείται τόσο στην περιφέρεια όσο και στο κέντρο της Αθήνας.

Κάλεσμα Τσίπρα για την κάλπη

«Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας όλους να ψηφίσουν στις σημερινές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να στείλουν «ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής ώστε να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις» και να αλλάξει πορεία ο τόπος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισε στο εκλογικό τμήμα στο Δημαρχείο Περιστερίου και σε δηλώσεις του είπε ότι «σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη του τόπου μας». «Θα έλεγα ότι είναι η Κυριακή της δημοκρατίας, μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να δυναμώσει και να εμπεδώσει στον τόπο μας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «σε πάνω από 1.000 σημεία σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο έως τη Γαύδο και από την Κέρκυρα έως το Καστελλόριζο, παντού, έχουν στηθεί εκλογικά τμήματα για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, γιατί δεν είναι μόνο η εκλογή Προέδρου αλλά της συλλογικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ». «Αλλά», τόνισε, «θέλουμε αυτή η διαδικασία να μην αφορά μόνο τα εσωτερικά μας -που για μας είναι όντως μια πρωτόγνωρη διαδικασία και θα μας δυναμώσει πολύ- αλλά να αφορά το μέλλον αυτού του τόπου». Σημείωσε ότι «γι’ αυτό καλούμε σήμερα στις κάλπες μας κάθε δημοκρατικό πολίτη να έχει μια ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα δυνατό, να ακουστεί η φωνή του».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε «κάθε νέα και νέο, εργαζόμενους που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, συνταξιούχους που είδαν να στερούνται τις δυνατότητες τους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, όλους, να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα, ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής ώστε να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να έρθει εκείνη η ώρα που θα σημάνει μια διαφορετική πορεία για τον τόπο και το λαό μας, με στήριξη της κοινωνίας, στήριξη των αδύναμων».

«Σήμερα», υπογράμμισε, «καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ