Κλείσιμο
Con-Troll: Τον καύσωνα ακόμη δεν τον έχετε καταλάβει. Με την καλή έννοια...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βρετανία: Τι είναι η «βροχή αίματος» που προκαλεί συναγερμό – Απόκοσμες εικόνες

Βρετανία: Τι είναι η «βροχή αίματος» που προκαλεί συναγερμό – Απόκοσμες εικόνες | to10.gr
18/05/2022 21:45

Αναμένεται να χτυπήσει τη Βρετανία τις επόμενες ημέρες...

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες, από την πρόβλεψη της βρετανική μετεωρολογικής υπηρεσίας, η οποία αναφέρει ότι «βροχή αίματος» αναμένεται να χτυπήσει την χώρα τις επόμενες ώρες.

Η «βροχή αίματος» εμφανίζεται όταν σχετικά υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης ή σωματιδίων κόκκινου χρώματος αναμιγνύονται με τη βροχή, δίνοντάς της μια κόκκινη όψη καθώς πέφτει, σύμφωνα με το Met Office.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Metro, μετεωρολόγοι πιστεύουν ότι το εν λόγω φαινόμενο θα μπορούσε να χτυπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, καθώς οι νεροποντές, οι αστραπές, οι ισχυροί άνεμοι και το χαλάζι μετακινούνται ταυτόχρονα με τα σύννεφα.

Νέες δορυφορικές εικόνες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) δείχνουν τη σφαίρα σκόνης της Σαχάρας να διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το νέφος προβλέπεται να χτυπήσει την Ιβηρική Χερσόνησο και τη δυτική Ευρώπη στις 20 και 21 Μαΐου, ενώ μέρος του θα φτάσει στη νοτιοανατολική Αγγλία το πρωί της Παρασκευής.

«Το μεγαλύτερο μέρος της μεταφοράς σκόνης είναι πιθανό να γίνει σε μεγαλύτερα υψόμετρα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θολό ουρανό παρά σε επιπτώσεις στην ποιότητα του αέρα στην επιφάνεια» δήλωσε στη MailOnline ο Mark Parrington, ανώτερος επιστήμονας της CAMS.

Μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου επλήγησαν από ένα σύννεφο σκόνης της Σαχάρας τον Μάρτιο, μετατρέποντας το Λονδίνο σε… απόκοσμο τοπίο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ξανά, αν και αυτή τη φορά θα έπεφτε και βροχή.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες από το βράδυ της Τετάρτης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στα νοτιοανατολικά, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, λέγοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αναμένουν διαταραχές στις μετακινήσεις.

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Βρετανία: Τι είναι η «βροχή αίματος» που προκαλεί συναγερμό – Απόκοσμες εικόνες