Υπόθεση Έφης Τσιχλάκη: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο σύζυγός της

Υπόθεση Έφης Τσιχλάκη: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο σύζυγός της

Δεκτή έγινε η πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης για ενοχή του 55χρονου συζύγου της Έφης Τσιχλάκη, η οποία βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι τον Μάρτιο του 2016

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων τον κατηγορούμενο σύζυγο της Έφης Τσιχλάκη για δολοφονία της 47χρονης στο Κολυμπάρι, το 2016.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία τον 49χρονο σύζυγο της άτυχης Έφης ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου και μεταγενέστερου του συμβάντος σύννομου βίου.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα για να συνυπολογισθεί για τον καθορισμό της ποινής, το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης του συμβάντος καλής συμπεριφοράς.

Ποινή – χάδι

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στον 55χρονο σύζυγο της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Από τα οκτώ χρόνια που θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή ο δράστης, θα αφαιρεθούν οι 17 μήνες που είχε παραμείνει προφυλακισμένος πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Ειδικότερα, η εισαγγελέας πρότεινε στους ενόρκους να κρίνουν ένοχο για ανθρωποκτονία -όχι από πρόθεση- τον κατηγορούμενο, επικαλούμενη όλα τα στοιχεία που προέκυψαν και από τις τρεις ιατροδικαστικές εκθέσεις, από την έκθεση του οπλουργού – τεχνικού συμβούλου, από την αυτοψία της αστυνομίας, αλλά και από τις μαρτυρικές καταθέσεις. Πρότεινε επίσης την ενοχή του για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

«Η Έφη Τσιχλάκη ήταν μια μορφωμένη, ευγενική, κοινωνική γυναίκα», τόνισε η εισαγγελέας, για να επισημάνει απευθυνόμενη στους ενόρκους, ότι η ίδια αποκλείει την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Η Έφη Τσιχλάκη έχασε τη ζωή της σε δύο στάδια, ανέφερε η Εισαγγελέας. Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της ο οποίος την χτύπησε, στη συνέχεια επιχείρησε την ακινητοποίησή της με στραγγαλισμό και ενόσω το θύμα ήταν στο πάτωμα ανίκανο να αντισταθεί, δέχθηκε ένα πυροβολισμό στο κεφάλι.

Η εισαγγελέας περιέγραψε τη ζωή του ζευγαριού ως μια συνηθισμένη σχέση, και ανέφερε ότι δεν εκτιμά ότι υπήρχε εκ προμελέτης πρόθεση από την πλευρά του κατηγορούμενου.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 55χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος δεν κατάφερε να εξηγήσει πως βρέθηκε το όπλο πάνω από τον ώμο της θανούσης και όχι στο ύψος των ποδιών ή έστω της μέσης της.

Επίσης, διαπιστώθηκαν ανακρίβειες σχετικά με το τι προηγήθηκε του θανάτου της Έφης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι μπαίνοντας στο σπίτι, βρήκε το θύμα στην κουζίνα και της έδωσε το όπλο του να το φυλάξει και ότι τη στιγμή του μοιραίου ήταν στο μπάνιο του υπνοδωματίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ