Σύνταγμα: Με πανό «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα» ο ένοπλος που έφτασε ως τη Βουλή

Σύνταγμα: Με πανό «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα» ο ένοπλος που έφτασε ως τη Βουλή

Το πρώτο τουλάχιστον μισάωρο δεν είχε καταστεί σαφές εάν ο άντρας με την καραμπίνα απειλούσε να αυτοκτονήσει, ενώ δεν είχε υποβάλει και κάποιο αίτημα

Συνελήφθη, τα ξημερώματα της Τρίτης, 37χρονος ένοπλος, ο οποίος απειλούσε να ανοίξει πυρ στο Σύνταγμα.

Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, εμφανίστηκε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μπροστά από τη Βουλή, κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα» και μια καραμπίνα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, η οποία απέκλεισε το σημείο, ενώ απομακρύνθηκαν και οι Εύζωνες.

Στο σημείο έσπευσαν διαπραγματευτές και τα ΕΚΑΜ, ενώ όλοι οι γύρω δρόμοι είχαν αποκλειστεί από δεκάδες περιπολικά.

Στις 04:40, δύο ομάδες των ΕΚΑΜ περικύκλωσαν τον ένοπλο και κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν, οδηγώντας τον στη ΓΑΔΑ. Μετά τις 5:00 το πρωί άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ επέστρεψαν και οι Εύζωνες στο μνημείο.

Με πανό «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα»

Το πρώτο τουλάχιστον μισάωρο δεν είχε καταστεί σαφές εάν ο άντρας με την καραμπίνα απειλούσε να αυτοκτονήσει, ενώ δεν είχε υποβάλει και κάποιο αίτημα. Από τους ασυρμάτους το Κέντρο έδινε σαφείς οδηγίες στους αστυνομικούς, να μην πλησιάσουν τον ένοπλο, να προστατεύονται από τις ασπίδες και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, να μην κάνουν τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητά τους και να αναμένουν τους διαπραγματευτές.

Επανέλαβε, δε, πολλές φορές ότι προέχει η ασφάλειά τους, καθώς και η ασφάλεια τρίτων. Τους καλούσε δε να εκκενώσουν την περιοχή από περαστικούς και αυτοκίνητα.

Τελικώς και μετά από 90 περίπου λεπτά ο άντρας που εκτόξευε ύβρεις και απειλές κατά βουλευτών συνελήφθη, καθώς δύο ομάδες των ΕΚΑΜ τον περικύκλωσαν, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ