Σκέρτσος: «Προοδεύει η Ελλάδα όσον αφορά τους στόχους του ΟΗΕ για βιώσιμη ανάπτυξη»

Σκέρτσος: «Προοδεύει η Ελλάδα όσον αφορά τους στόχους του ΟΗΕ για βιώσιμη ανάπτυξη»

Πρέπει να περάσουμε στην αντίληψη ότι είμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτόν τον πλανήτη, λέει ο υπουργός Επικρατείας

Το παγκόσμιο αίτημα «να προχωρήσουμε σε ένα νέο υπόδειγμα συγκατοίκησης και συμβίωσης στον πλανήτη μας» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με αφορμή τη σύνταξη της Εθνικής Έκθεσης για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πρέπει να περάσουμε από μια ιδιοκτησιακή αντίληψη, που χαρακτηρίζει πολλές χώρες, σε μια νέα αντίληψη ότι «είμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτόν τον πλανήτη, ότι πρέπει να τον παραδώσουμε στις νεότερες γενιές, αν όχι σε καλύτερη, στην ίδια κατάσταση με πριν», πρόσθεσε.

Πρέπει εν τέλει να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη δέσμευση από όλες τις χώρες, όλες τις κυβερνήσεις σε βάθος δεκαετίας, γύρω από τους 17 αυτούς στόχους οι οποίοι αφορούν όχι μόνο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την οικονομία, την ισότητα και τις ανισότητες, την υγεία, την εκπαίδευση, κάθε διάσταση της ύπαρξής μας πάνω στον πλανήτη, εξήγησε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας.

Βελτίωση

Η Ελλάδα, επεσήμανε ο κ. Σκέρτσος, είναι μια από τις μόλις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που κατέθεσαν εθνική έκθεση, η οποία θα παρουσιαστεί επισήμως τον Ιούλιο στην έδρα του ΟΗΕ.

Αναφέρθηκε δε στη βελτίωση που έχει καταγραφεί στους επιμέρους δείκτες: επί παραδείγματι, η πτωτική πορεία της φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, η μείωση των εισοδηματικών ανισοτήτων στα προ της οικονομικής κρίσης επίπεδα, η μείωση του ποσοστού διαβιούντων σε ακατάλληλα σπίτια, ο δραστικός περιορισμός της πρόωρης εγκατάλειψης της εκπαίδευσης, ο υπερτριπλασιασμός της συμμετοχής γυναικών σε θέσεις μελών διοικητικών συμβουλίων, η μείωση της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών, η σημαντική μείωση στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα αλλά και ο υπερδιπλασιασμός του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κατανάλωση ενέργειας – μετακινήσεις, ηλεκτρισμό και ψύξη-θέρμανση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ