Ρωσία: «Μισθοφόροι» και από την Ελλάδα πολεμούν στην Ουκρανία – Ο ένας σκοτώθηκε

Ρωσία: «Μισθοφόροι» και από την Ελλάδα πολεμούν στην Ουκρανία – Ο ένας σκοτώθηκε

Πίνακας τον οποίο δημοσιεύει το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας δείχνει ότι μισθοφόροι, όπως τους χαρακτηρίζει, και από την Ελλάδα πήγαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Τέσσερις «μισθοφόροι» από την Ελλάδα μετέβησαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, και ο ένας από αυτούς σκοτώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από EPA/Tatyana Zenkovich).

Σχεδόν 7.000 «ξένοι μισθοφόροι»

«Οι κατάλογοί μας, στις 17 Ιουνίου, περιλαμβάνουν μισθοφόρους και ειδικούς στους εξοπλισμούς από 64 χώρες συνολικά» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με αυτήν, λίγοι λιγότεροι από 7.000 «ξένοι μισθοφόροι» από 64 χώρες έχουν φθάσει στην Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης και σχεδόν 2.000 από αυτούς έχουν σκοτωθεί.

«Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 6.956 έχουν φθάσει στην Ουκρανία, 1.956 έχουν ήδη σκοτωθεί, 1.779 έχουν ξαναφύγει», προσθέτει το ρωσικό υπουργείο.

Επισημαίνει επίσης πως η Πολωνία είναι ο «απόλυτος ηγέτης» μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε αριθμούς μαχητών που έχουν μεταβεί στην Ουκρανία και ακολουθούν η Ρουμανία και η Βρετανία.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από πίνακα με τον αριθμό των ξένων μαχητών ανά εθνικότητα και τις απώλειες που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα πάντα με τον ρωσικό στρατό.

Από την Ελλάδα

Από αυτόν τον πίνακα προκύπτει ότι από την Ελλάδα πήγαν στην Ουκρανία 4 μισθοφόροι, ο ένας από αυτούς σκοτώθηκε και οι άλλοι δύο αναχώρησαν. Παραμένει στη χώρα, δηλαδή, άλλος ένας.

Σε ό,τι αφορά στα Βαλκάνια, από τον πίνακα προκύπτει ότι την πρωτοκαθεδρία στον αριθμό των «μισθοφόρων» έχει η Αλβανία, από την οποία συμμετέχουν στον πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων 150 άτομα. Από αυτά τα 42 σκοτώθηκαν και τα 40 επέστρεψαν.

Οι χώρες που σύμφωνα με τη Μόσχα έχουν καταγράψει τις περισσότερες απώλειες είναι η Πολωνία (378 θάνατοι), οι Ηνωμένες Πολιτείες (214), ο Καναδάς (162) και η Γεωργία (120).

Η Ρωσία παρουσιάζει τους μαχητές ως «μισθοφόρους», χρησιμοποιώντας υποτιμητικό όρο που αφήνει να εννοηθεί πως κίνητρό τους ήταν το κέρδος.

Καταδικάστηκαν σε θάνατο

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν καταδικάσει σε θάνατο τρεις από αυτούς, δύο Βρετανούς και έναν Μαροκινό.

Από την πλευρά τους, οι ουκρανοί και οι δυτικοί σύμμαχοί τους υπογραμμίζουν πως αν υπάρχουν μισθοφόροι, αυτοί βρίσκονται στο ρωσικό στρατόπεδο, κυρίως με την παρουσία στοιχείων του ομίλου Wagner, που έχουν αναπτυχθεί από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη και το Μάλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ