Θεσσαλονίκη: Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες για τη μητροκτονία

Θεσσαλονίκη: Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες για τη μητροκτονία

«Τον άκουσα να της φωνάζει μέσα στο διαμέρισμά τους», είπε ένοικος της πολυκατοικίας για τον δράστη της μητροκτονίας

Μουδιασμένοι από το σοκ, είναι οι κάτοικοι στη γειτονιά της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη, όπου 50χρονος, σκότωσε την μητέρα του, μέσα στο σπίτι όπου έμεναν μαζί.

Στο νέο αυτό περιστατικό μητροκτονίας, τη σορό της άτυχης γυναίκας βρήκε πέντε ημέρες μετά, μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού και σε προχωρημένη σήψη, ο άλλος της γιος, 53 ετών. Μάλιστα, ο 50χρονος παρότι ομολόγησε την πράξη του, δεν θυμόταν απολύτως τίποτα από το έγκλημα που διέπραξε και έτσι ζητήθηκε με εισαγγελική παρέμβαση ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Πατέρας κατηγορείται για ασέλγεια στην 4χρονη κόρη του – Πόρισμα τον «καίει» για… χυδαία παιχνίδια

«Ήταν  ψυχούλα»

Μιλώντας για την 79χρονη  Πολυξένη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο από τα χέρια του γιου της, οι γείτονες κάνουν λόγο για μια «ψυχούλα», μια ήσυχη και κοινωνική γυναίκα που φρόντιζε, παρά την ηλικία της το παιδί της, το οποίο σύμφωνα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μετά το φονικό οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο.

«Την Πολυξένη την είδα το Σάββατο όταν γύρισε από τη λαϊκή. Είπαμε μια καλημέρα, χαιρετηθήκαμε. Μετά από το Σάββατο δεν την είδα ξανά. Γιατί έβγαινε έξω στο μπαλκόνι και έπινε καφέ», αναφέρει γείτονας που γνώριζε την οικογένεια, σύμφωνα με το thesstoday.gr. 

Ο ίδιος περιγράφει μια οικογένεια χαμηλών τόνων, όπου ο ένας γιος διέμενε αλλού και ο άλλος ζούσε μαζί με τη μητέρα του και ήταν κλεισμένος στον εαυτό του.

«Αυτή συντηρούσε τον γιο. Αυτή πήγαινε να ψωνίσει. Αυτός δεν έβγαινε πολύ. Λίγες φορές, για να πάρει ψωμί για το σπίτι για παράδειγμα. Κατά τα άλλα ήταν κλεισμένος στο σπίτι. Ήσυχος πολύ. Αν τον έβλεπες στο δρόμο δεν φαινόταν κάποια επιθετική τάση. Θα τον θεωρούσες ένα ήσυχο άτομο».

«Την έβριζε αλλά εκείνη δε μιλούσε»

Μια άλλη γειτόνισσα που ζει στην ίδια πολυκατοικία όπου τελέστηκε η τραγωδία περιγράφει, πώς έμαθε ότι η κ. Πολυξένη είχε αυτό το τέλος.

«Είδα τον γιο που καθόταν έξω από το σπίτι τρελαμένος. Περίμενε την αστυνομία. Ήρθε μετά από λίγο η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Κατέβηκα τις σκάλες, πήγα στον πρώτο όροφο, είδα τρεις αστυνομικούς και τους ρώτησα αν είναι καλά η γυναίκα. Και μου είπαν να φύγω. Μετά άκουσα τι έγινε. Η  Πολυξένη ήταν μια ευγενέστατη γυναίκα».

Η ίδια σημειώνει ότι άκουσε φωνές από το σπίτι και τον γιο να φωνάζει και να βρίζει τη μητέρα του η οποία δεν απαντούσε. Ενώ επίσης σημείωσε πως υπήρχε μυρωδιά στην πολυκατοικία αλλά οι ένοικοι νόμιζαν ότι μύριζαν τα παπούτσια που ήταν στην είσοδο του σπιτιού.

Όσον αφορά τον 50χρονο, τον χαρακτήρισε ήσυχο άνθρωπο, με τον οποίο η γειτονιά δεν είχε πολλές επαφές. «Κλειδωμένα τα παντζούρια μια ζωή απ’ το δωμάτιό του. Ήταν ένας κλειστός άνθρωπος».

«Ο γιος της ούρλιαζε συχνά»

Σύμφωνα με το GRTimes.gr,  μητέρα και γιος είχαν προστριβές και μάλωναν.

«Τον άκουσα να της φωνάζει μέσα στο διαμέρισμά τους», είπε ένοικος της πολυκατοικίας

«Το Σάββατο μιλήσαμε και πήγαινε για ψώνια», ανέφερε γειτόνισσα της άτυχης γυναίκας, συμπληρώνοντας πως «είχα να τη δω 4-5 μέρες. Νόμιζα ότι την πήρε ο μεγάλος γιος της».

Την έσφαξε μέσα στο σπίτι τους

Η άτυχη 79χρονη εντοπίστηκε την Τρίτη στο σπίτι της, με βαθύ τραύμα στο λαιμό, ενώ ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 50χρονος γιος της.

Η γυναίκα είχε να δώσει σημεία ζωής εδώ και μερικές μέρες. Την εντόπισε νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος στη μπανιέρα, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ο μεγαλύτερος γιος της 53 ετών, ο οποίος εισήλθε στο διαμέρισμα χθες το απόγευμα. Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία που ξεκίνησε τις έρευνες και προχώρησε στη σύλληψη του δράστη.

Ο 50χρονος γιος, ομολόγησε την πράξη του στην αστυνομία, ωστόσο δεν θυμόταν απολύτως τίποτα από το έγκλημα που διέπραξε και έτσι ζητήθηκε με εισαγγελική παρέμβαση ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Όπως είπε στις Αρχές, δεν θυμάται ούτε πότε, ούτε  γιατί διέπραξε το στυγερό έγκλημα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, «η άτυχη γυναίκα έφερε τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην δεξιά τραχηλική χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστης της επίθεσης σε βάρος της 79χρονης γυναίκας, η οποία εκτιμάται ότι τελέσθηκε προ πέντε ημερών περίπου, είναι ο 50χρονος σύνοικος γιός της, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

H σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ