Πισπιρίγκου: «Ντέρμπι ιατροδικαστών» βλέπει ο δικηγόρος της 33χρονης στη δίκη – Επιμένει στην αθωότητά της

Πισπιρίγκου: «Ντέρμπι ιατροδικαστών» βλέπει ο δικηγόρος της 33χρονης στη δίκη – Επιμένει στην αθωότητά της

Να ανατρέψει το πόρισμα των ιατροδικαστών προσπαθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, που επιμένει στην εκδοχή των θανάτων από παθολογικά αίτια για τα παιδιά της.

Με την Ρούλα Πισπιρίγκου να ετοιμάζει την απολογία της, ως μοναδική ύποπτη για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, η οποία αναμένεται να καταθέσει μέσω υπομνήματος, είναι πλέον προφανής ποια θα είναι η βασική υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης στο θρίλερ της Πάτρας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα, το οποίο καταλήγει ξεκάθαρα σε δολοφονία, με τη μέθοδο της ασφυξίας, τόσο για την 3,5 ετών Μαλένα, όσο και για την μόλις 6 μηνών Ίριδα, επιμένοντας στον ισχυρισμό ότι τα αρχικά πορίσματα των ιατροδικαστών που εξέτασαν τα δύο παιδιά, μετά το θάνατό τους, κατέληξαν σε παθολογικά αίτια και όχι σε δολοφονία ή, έστω, σε ασφυξία οποιουδήποτε είδους.

«Υπόμνημα την Παρασκευή»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ανέφερε πως την Παρασκευή, αν δεν υπάρξει ολιγοήμερη αναβολή, θα παραδοθεί η κατάθεση της 33χρονης μέσω υπομνήματος για το θάνατο των παιδιών.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «το σημείωμα θα περιλαμβάνει πλήρες ιστορικό της έγγαμης ζωής τους ζευγαριού από την αρχή».

«H δίκη θα μετατραπεί σε ιατροδικαστικό ντέρμπι»

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου επεσήμανε ότι «το μόνο στοιχείο που παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια είναι το πόρισμα Καρακούκη-  Καλόγρηα», προσθέτοντας πως «όλα τα άλλα στοιχεία δείχνουν θάνατο από φυσικά αίτια».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπάρχουν ιατροδικστές που έχουν αντίθετη άποψη από το νέο πόρισμα, όμως δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους, γιατί δεν θέλουν το διασυρμό».

Από αυτές τις διαρροές προκύπτει, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ότι «τα επιστημονικά πορίσματα έρχονται σε αντίθεση με τις αρχικές εκθέσεις των ιατροδικαστών, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά στα προβλήματα υγείας που φέρεται να είχαν τα παιδιά», σύμφωνα πάντα με τις αρχικά πορίσματα.

Τέλος, ανέφερε πως «δεν υπάρχουν επιστημονικές διαφωνίες για τα αίτια του θανάτου των παιδιών», ενώ τόνισε πως «η δίκη θα μετατραπεί σε ιατροδικαστικό ντέρμπι».

Η επίθεση στον Γρηγόρη Λέων

Στο στόχαστρο της Ρούλας Πισπιρίγκου και της οικογένειας της βρέθηκε πριν λίγα 24ωρα ο Γρηγόρης Λέων, όπως προκύπτει από το δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα, στο οποίο υποστηρίζουν ότι ο ιατροδικαστής «κερδίζει δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των παιδιών».

Ο Γρηγόρης Λέων πάντως αφού απάντησε στην ανακοίνωση της οικογένειας δεν έδειξε να πτοείται.

Νέα επίθεση από Παπαδόπουλο

Σήμερα, Τετάρτη, ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος, εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στον κ. Λέων, καταλογίζοντάς του ότι «περιφέρεται στα κανάλια» και έχει «αναγάγει τον σχολιασμό σε ένα είδος βεντέτας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, λίγες μέρες πριν την κατάθεση της εντολέως του.

«Υπάρχει μία τεχνική έκθεση, που βρίσκεται υπό σύνταξη και αναμένεται να είναι έτοιμη έως την ημερομηνία κατάθεσης του σημειώματος. Στην περίπτωση αυτή θα επισυναφθεί στο σημείωμά μας και θα αποτελεί την επιστημονική ανάλυση του πορίσματος που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί», όπως είπε.

Τι είπε για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Αναφορικά με τη δήλωση του ιατροδικαστή, Γρηγόρη Λέων, πως ο τεχνικός σύμβουλος της κατηγορουμένης έχει ειδικότητα πλαστικού χειρουργού, ο δικηγόρος απάντησε:

«Η προσέγγιση του συγκεκριμένου ιατροδικαστή δείχνει και τη διάθεσή του. Έχει αναγάγει τον σχολιασμό του σε ένα είδος βεντέτας» και εξήγησε πως ο τεχνικός σύμβουλος με τον οποίο συνεργάζονται είναι Έλληνας της Γερμανίας, ο οποίος είχε λάβει αρχικά την ιδιότητα του πλαστικού χειρουργού, μετέπειτα όμως δεν θέλησε να ακολουθήσει την συγκεκριμένη ειδικότητα και έτσι συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της εντατικολογίας.

Σχετικά με την παιδοψυχολόγο που εξέτασε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «η έκθεση της ειδικού αναλώνεται κατά 80% στην προσωπικότητα των γονιών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ