ΜΜΕ: Πάρτι για την παραίτηση Τζόνσον: «Κανείς δεν πρόκειται να κλάψει»

ΜΜΕ: Πάρτι για την παραίτηση Τζόνσον: «Κανείς δεν πρόκειται να κλάψει»

«Οι εφημερίδες της Ευρώπης αντέδρασαν με χαρά στην παραίτηση του πρωθυπουργού του Brexit», όπως τον αποκαλούν, γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Πάρτι έχει στηθεί στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία της Βρετανίας, υπενθυμίζοντας ότι αυτός έβγαλε τη χώρα του από την ΕΕ.

«Η Ευρώπη τον αποχαιρετά χωρίς λύπη», επισημαίνουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά δημοσιεύματα.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα φαβορί για να διαδεχθούν τον Τζόνσον – «Ναυαγεί» το σχέδιό του για παραμονή στην πρωθυπουργία

«Οι εφημερίδες της Ευρώπης αντέδρασαν με χαρά στην παραίτηση του πρωθυπουργού του Brexit», όπως τον αποκαλούν, γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Για την ισπανική εφημερίδα «El Mundo», «κανείς δεν πρόκειται να κλάψει» για έναν «αδίστακτο ηγέτη» που «δεν έχει αποκτήσει ούτε έναν φίλο ή θαυμαστή».

«Η Ευρώπη αποχαιρετά τον Μπόρις Τζόνσον χωρίς δάκρυα και θλίψη», είναι ο τίτλος της ισπανικής εφημερίδας.

Μόνο μία ουκρανική εφημερίδα στάζει μέλι για τον Τζόνσον και, σχολιάζοντας το τέλος της θητείας του, τον αποκαλεί ως «αθάνατο Μπόρις».

Από την πλευρά της, η βασική εφημερίδα της Βαρκελώνης «La Vanguardia», έγραψε ότι οι Τόρις «βίωσαν οκτώ μήνες καρδιακής προσβολής» από τότε που ήρθαν στο φως οι ισχυρισμοί για τα σκάνδαλα με τα κορονοπάρτι «Partygate- λέγοντας ότι τα «σκάνδαλα και οι διαμάχες» ήταν το «τονωτικό» στην πολιτική ζωή του Μπόρις Τζόνσον.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ισπανίας, ο Τζόνσον «είπε ότι θα παραιτηθεί ύστερα από πολλά σκάνδαλα στις τάξεις του κόμματός του, στα οποία ο ίδιος έχει εμπλακεί».

Την ίδια ώρα, ο μεγαλύτερος ειδησεογραφικός ιστότοπος του Βελγίου «ΗLN», μετέδωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρεται από την πρωθυπουργία- δείχνοντας μία φωτογραφία με σκουπίδια έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ- καθώς συμφώνησε να παραιτηθεί.

Από το Βερολίνο, η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel» σχολιάζει πως, όσοι παρακολούθησαν στενά την καριέρα του, «δεν εκπλήσσονται» από τα σκάνδαλα που τον ακολουθούσαν «επί μήνες και χρόνια», αλλά αποδείχτηκαν «υπερβολικά αυτή τη φορά».

«Σεξ, ναρκωτικά και ροκ εν ρολ», γράφει στο υπότιτλό της η εφημερίδα.

Υπενθυμίζοντας ότι ο Τζόνσον παραδέχτηκε κάποτε ότι κάπνιζε κάνναβη, επεσήμανε επίσης ότι είναι «ο πρώτος Βρετανός ηγέτης που έχει παραβιάσει το νόμο» αφού του επιβλήθηκε πρόστιμο για κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα σε κυκλοφορία της Γερμανίας, Bild, τον αποχαιρετά γράφοντας στην αγγλική γλώσσα :«Bye Bye, Μπόρις».

Για την μεγάλη εφημερίδα της Δανίας, «Εkstrabladet», ο τίτλος είναι ενδεικτικός: «Τώρα ήρθε το τέλος του».

Η «La Repubblica», μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας, γράφει ότι ο Μπόρις δεν είχε «άλλη επιλογή» από το παραιτηθεί ύστερα από «μια ολοένα και πιο τρελή και παράδοξη αντίσταση που τον εγκλώβισε στην Ντάουνινγκ Στριτ», παρά το γεγονός ότι η υπουργική του ομάδα είχε παραιτηθεί.

«Ο Τζόνσον είχε αναζητήσει νέους υπουργούς για να τους αντικαταστήσει, αλλά κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να θυσιαστεί για έναν απαξιωμένο πλέον ηγέτη και ένα πλοίο που βυθίζεται», προσθέτει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ