Σίνζο Άμπε: Ο Χιντέο Κοτζίμα απειλεί με μηνύσεις για τα fake news που τον παρουσίαζαν ως δολοφόνο

Σίνζο Άμπε: Ο Χιντέο Κοτζίμα απειλεί με μηνύσεις για τα fake news που τον παρουσίαζαν ως δολοφόνο

Η Kojima Productions δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και φημών που μεταφέρουν ψευδείς πληροφορίες»

Ο θρυλικός δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών και «πατέρας» του Metal Gear Solid απείλησε πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις για τις ψευδείς αναρτήσεις που τον παρουσιάζουν ως… τον δολοφόνο του ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε.

Σύμφωνα με το BBC, ο Hideo Kojima συνδέθηκε με τον πυροβολισμό του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας σε φωτογραφίες στον ιστότοπο 4chan. Οι εικόνες κοινοποιήθηκαν από γάλλο εθνικιστή πολιτικό και μεταδόθηκαν από πλήθος ΜΜΕ.

Η Kojima Productions δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και φημών που μεταφέρουν ψευδείς πληροφορίες».

Η επίμαχη ανάρτηση

Η ανάρτηση του 4chan χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του Kojima και τον χαρακτήρισε ψευδώς ως «αριστερό εξτρεμιστή» με ποινικό μητρώο.

Περιλάμβανε, επίσης, μια φωτογραφία του να φορά έναν τύπο Ushanka, ή γούνινο καπέλο, που φορούσαν στρατιώτες στην κομμουνιστική Ρωσία, και μια άλλη φωτογραφία του να στέκεται δίπλα σε μια φωτογραφία του μαρξιστή επαναστάτη Τσε Γκεβάρα.

Στιγμιότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ότι ο Damien Rieu, γάλλος εθνικιστής πολιτικό, είχε αναρτήσει στο Twitter εικόνες του Kojima με κείμενο μεταφρασμένο ως: «Η ακροαριστερά σκοτώνει».

Έκτοτε διέγραψε το tweet του και ζήτησε συγγνώμη από τον Kojima, λέγοντας ότι «δέχτηκε αφελώς ένα αστείο για πληροφορίες» και «έκανε λάθος που δεν έλεγξε πριν κοινοποιήσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ