Live: H NASA παρουσιάζει τις πολυαναμενόμενες πρώτες εικόνες του τηλεσκοπίου Webb

Live: H NASA παρουσιάζει τις πολυαναμενόμενες πρώτες εικόνες του τηλεσκοπίου Webb

To νέο υπέρυθρο παρατηρητήριο σχεδιάστηκε να κοιτάξει πιο μακριά από ποτέ στο χώρο και τον χρόνο

Σχεδόν τρεις δεκαετίες αφότου προτάθηκε η κατασκευή του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, η NASA παρουσιάζει αυτή την ώρα την πρώτη παρτίδα έγχρωμων εικόνων υψηλής ανάλυσης, μια πρώτη ματιά στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει για την κοσμολογία.

Ο λεγόμενος διάδοχος του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble θα εξερευνήσει μια σειρά από θεματικές, ωστόσο οι δύο πρωταρχικοί στόχοι του είναι να απαθανατίσει την πρώτη γενιά άστρων που άναψαν στο Σύμπαν και να αναλύσει τις ατμόσφαιρες εξωπλανητών που μπορεί δυνητικά να φιλοξενούν ζωή.

Η πρώτη εικόνα παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες πριν από την αναλυτική συνέντευξη Τύπου της NASA.

H πρώτη εικόνα που παρουσίασε ο Λευκός Οίκος είναι η πιο μακρινή παρατήρηση του Σύμπαντος στο υπέρυθρο (NASA, ESA, CSA, and STScI)

Οι νέες εικόνες απαθανατίζουν τέσσερα ακόμα κοσμικά αντικείμενα, επιλεγμένα από τη NASA ώστε να αναδεικνύουν τις βασικές θεματικές που θα εξερευνήσει το τηλεσκόπιο.

Η λίστα περιλαμβάνει το γαλαξιακό σμήνος SMACS 0723, το Νεφέλωμα της Τρόπιδας, το Νότιο Δακτυλιοειδές Νεφέλωμα, μια ομάδα γαλαξιών γνωστή ως Κουιντέτο του Στέφαν, καθώς και τις πρώτες φασματοσκοπικές παρατηρήσεις της ατμόσφαιρας εξωπλανήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ