Η Τουρκία πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου, η απάντηση Μπαχτσελί σε Μητσοτάκη

Η Τουρκία πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου, η απάντηση Μπαχτσελί σε Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τον Γιαλτσίν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το «πιόνι του Γάλλου προέδρου Μακρόν», «πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου»

Καμία επίσημη απάντηση δεν έχει έρθει ακόμα από χείλη κυβερνητικού αξιωματούχου στην Τουρκία σε σχέση με την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «χάρτη Μπαχτσελί», στην οποία καλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαντήσει αν υιοθετεί τις θέσεις του ακροδεξιού του εταίρου.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη ωστόσο έσπευσε να απαντήσει – εκτός πλαισίου τουρκικής κυβέρνησης – με μία ανάρτηση του στο twitter, o αντιπροέδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και βουλευτής Κωνσταντινούπολης, Σεμίχ Γιαλτσίν.

Σύμφωνα με τον Γιαλτσίν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, των ΗΠΑ του προέδρου Μπάιντεν, το «πιόνι του Γάλλου προέδρου Μακρόν», «πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου».

Δωρεά τα νησιά στην Ελλάδα

Όπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του MHP, ο Έλληνας πρωθυπουργός «γνωρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου δόθηκαν ως δωρεά στην Ελλάδα από δυτικές χώρες, οπότε φοβάται κάθε φορά που το θέμα επανέρχεται στην τουρκική κοινή γνώμη».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου» και αυτό το τουρκικό έθνος «υποστηρίζει» τον χάρτη.

Ο Μητσοτάκης τρομάζει από τη στάση του ΜΗΡ

Ο Γιαλτσίν υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει κατά λάθος περάσει νησιά του Αιγαίου για ελληνικά πλοία» και πως εκείνος «τρομάζει από τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα απαραίτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και αντανακλά την ισχυρή φωνή της συνείδησης του τουρκικού έθνους».

Τέλος ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης επιχειρεί να λύσει τα χέρια του Ερντογάν, και να τον απαλλάξει από το να απολογείται για τον Μπαχτσελί υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι επίσημος εταίρος της κυβέρνησης» αλλά «υπεύθυνο και συνεπές μέλος της Συμμαχίας του Λαού» (σ.σ. όπως είναι ονομάζεται η σύμπραξη AKP-MHP), την οποία χαρακτηρίζει «προϊόν εθνικής συναίνεσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ