Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν για το «χάρτη Μπαχτσελί» στα τουρκικά ΜΜΕ

Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν για το «χάρτη Μπαχτσελί» στα τουρκικά ΜΜΕ

Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας

Το μήνυμα ελήφθη. Τουλάχιστον από τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης. Ο λόγος για το τουίτ – απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον «χάρτη Μαχτσελί» των Γκρίζων Λύκων, που βάζει τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κάδρο της ακραίας επίθεσης στην Ελλάδα.

Τουρκικά ΜΜΕ όπως η Cumhuriyet σημειώνουν την απάντηση της Αθήνας, ως αντίδραση Μητσοτάκη στον Μπαχτσελί  σημειώνοντας χαρακτηριστικά το ερώτημα που θέτει ο πρωθυπουργός εάν ο χάρτης αποτυπώνει μια τουρκική προβοκάτσια ή τον πραγματικό στόχο της χώρας.

«Διπλωματική κρίση»

Στην εθνικιστική και επίσης αντιπολιτευόμενη Σοζτζού σημειώνεται ότι η φωτογραφία του Μπαχτσελί πυροδότησε διπλωματική κρίση, αυξάνοντας την ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Καμία επίσημη αντίδραση

Επί του παρόντος ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, είτε σε επίπεδο προεδρίας είτε σε επίπεδο υπουργείο Εξωτερικών για την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του σημείωνε: «Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλα «καταβροχθίστηκαν» από την Τουρκία. Όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τα τελευταία καμώματα του κατώτερου εταίρου του στον συνασπισμό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ