Δημήτρης Λιγνάδης: Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ εκφράζουν την όργη τους για την αποφυλάκισή του

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ εκφράζουν την όργη τους για την αποφυλάκισή του

Ο γνωστός σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος

Την θλίψη και την οργή της εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπροσωπευτική επιτροπή ηθοποιών ΚΘΒΕ για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο ύστερα από 17 μήνες προφυλάκισης και την επομένη της καταδίκης του χωρίς ελαφρυντικά σε 12 χρόνια για δύο βιασμούς, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μετά την χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, με επείγουσα παραγγελία της ζητάει να διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του δικαστηρίου για να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής ηθοποιών ΚΘΒΕ:

«Εμείς οι ηθοποιοί θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας και την οργή που αισθανόμαστε συνειδητοποιώντας ότι η κάθαρση και η δικαίωση των θυμάτων που ελπίζαμε να συμβεί στο χώρο μας δεν είναι εφικτή. Ο Δ. Λιγνάδης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη.

»Βίασε και βασάνισε παιδιά. Είχε όμως εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και τώρα πάει σπίτι του… Ξέρουμε πλέον ότι ένας δημόσιος κίνδυνος κυκλοφορεί ελεύθερος και αυτό είναι ένα βάρος που κουβαλάμε και στη ζωή αλλά και πάνω στη σκηνή. Αγαπάμε τη δουλειά μας και συνεχίζουμε να την κάνουμε, όμως η δεδομένη συνθήκη δημιουργεί ένα αδιαπέραστο σκοτάδι στην ψυχή μας».

Σημειώνεται ότι κατά της απόφασης της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη τάχθηκαν και άλλοι καλλιτέχνες όπως η Δώρα Χρυσικού και η Καίτη Γαρμπή, αλλά και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ