Antonov: Τι λένε οι Αρχές του Μπαγκλαντές για το φορτίο του αεροσκάφος

Antonov: Τι λένε οι Αρχές του Μπαγκλαντές για το φορτίο του αεροσκάφος

Παραλήπτης του φορτίου φέρεται να ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Μπαγκλαντές, οι οποίες έδωσαν τα δικά τους στοιχεία για το φορτίο

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση με το φορτίο του μοιραίου Antonov, το οποίο συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Καβάλα, με στοιχεία που έρχονται από το Μπαγκλαντές, τον τελικό προορισμό δηλαδή του αεροπλάνου, να αλλάζουν κάπως τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των σερβικών Αρχών, το αεροπλάνο μετέφερε τα εξής πυρομαχικά, τα οποία αποτελούσαν νόμιμο φορτίο:

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η Αθήνα κάνει λόγο για ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά του Βελιγραδίου, πραγματοποιώντας μάλιστα και σχετικό διάβημα.

Το διάβημα θα γίνει μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για τη φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε κοντά στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου.

Οι ελληνικές Αρχές δεν είχαν ενημερωθεί για το φορτίο που μετέφερε το Antonov και αυτό γιατί η Σερβία, από όπου ξεκίνησε το δρομολόγιο αλλά και όπου εδρεύει η εταιρεία που το ναύλωσε, όφειλε να έχει ενημερώσει την πρεσβεία της στην Αθήνα ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος μετέφερε «ευαίσθητο» φορτίο.

Η σερβική πρεσβεία στην Αθήνα, από την πλευρά της, έπρεπε να έχει ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με τη σειρά του θα ενημέρωνε βάσει της συγκεκριμένης διαδικασίας την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία και θα έδινε τη σχετική άδεια διέλευσης από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ετσι, τα στοιχεία δείχνουν πως το Βελιγράδι δεν ακολούθησε την ενδεδειγμένη διαδικασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ