ΗΠΑ: Ένας στους τρεις Gen Zers επέστρεψε στο πατρικό και δε σχεδιάζει να φύγει άμεσα

ΗΠΑ: Ένας στους τρεις Gen Zers επέστρεψε στο πατρικό και δε σχεδιάζει να φύγει άμεσα

Η οικογενειακή στέγη προβάλλει αυτή τη στιγμή ως μακροπρόθεσμη λύση για τους νέους

Περίπου το ένα τρίτο των νέων Αμερικανών, ηλικίας μεταξύ 18 και 25, εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι των γονιών ή συγγενών τους, σύμφωνα με νέα έρευνα, χωρίς διαφαινόμενη σκέψη μετακόμισης ή άλλης μακροπρόθεσμης στεγαστικής λύσης.

Με τον πληθωρισμό στα ύψη που σημαίνει υψηλές τιμές για σχεδόν τα πάντα, από ενοίκιο και φαγητό μέχρι διασκέδαση, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η επιλογή της λεγόμενης Gen Z, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Η έρευνα διενεργήθηκε διαδικτυακά από τη Credit Karma, μια πλατφόρμα προσωπικής χρηματοδότησης, σε δείγμα 1.022 νέων στις ΗΠΑ μεταξύ 10 και 15 Ιουνίου.

Από την αρχή της πανδημίας, πλήθος νέων επέστρεψαν στα πατρικά τους, καταδεικνύουν οι κατά καιρούς μελέτες. Μια ανάλυση του 2020 από τη Zillow έδειξε πως περίπου 2,7 εκατομμύρια νέοι στις Ηνωμένες Πολιτείες μετακόμισαν στο πατρικό ή το σπίτι των παππούδων τους τον Μάρτιο και τον Απρίλιο εκείνου του έτους, του πρώτου της πανδημίας.

Πώς επηρέασε η πανδημία;

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο στην τελευταία έρευνα είναι πως η επιστροφή στην οικογενειακή στέγη συχνά θεωρείται ως μόνιμη λύση διαμονής, ακόμη και εν μέσω μιας ισχυρής αγοράς εργασίας, σημειώνει η Κολίν ΜακΚρίρι, αξιωματούχος της Credit Karma.

«Η πανδημία είχε τεράστια επίπτωση εδώ. Αυτή η ηλικιακή ομάδα πιθανώς στάλθηκε σπίτι από το πανεπιστήμιο ή δεν είχε δουλειά ή εισοδηματική ασφάλεια για να έχει το δικό της σπίτι» σημειώνει.

Σύμφωνα με την έρευνα, για όσους κατάφεραν να μην επιστρέψουν στο παιδικό τους δωμάτιο, το 32% ξοδεύει περίπου το ήμισυ του μηνιαίου εισοδήματος στο νοίκι ή σε στεγαστικό δάνειο.

«Πρόκειται για πολλά λεφτά, ιδίως για έναν πληθυσμό που δε βγάζει πολλά λεφτά» προβλέπει η ΜακΚρίρι που συνιστά πως το ποσό που αποδίδεται στη στέγαση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 20% του μηνιαίου μισθού. Ωστόσο, πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (28%) απάντησε πως αυτή τη στιγμή δε δύναται να κάνει αποταμίευση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ