Αίγυπτος: Δικαστής ζητά να κρεμαστεί live ο δολοφόνος φοιτήτριας που αρνήθηκε την πρόταση γάμου του

Αίγυπτος: Δικαστής ζητά να κρεμαστεί live ο δολοφόνος φοιτήτριας που αρνήθηκε την πρόταση γάμου του

Ο 21χρονος Μοχάμεντ Αντέλ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συμφοιτήτριας του, Νάιρα Ασράφ και τώρα δικαστής ζητά σκληρή και παραδειγματική τιμωρία για ό, τι έκανε.

Η δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Νάιρα Ασράφ έχει συγκλονίσει την Αίγυπτο αφού η κοπέλα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου επειδή αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της έκανε συμφοιτητής της στο Πανεπιστήμιο της Μανσούρα.

Ο 21χρονος Μοχάμεντ Αντέλ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συμφοιτήτριας του και έτσι δικαστήριο στην Αίγυπτο ζήτησε να τροποποιηθεί ο νόμος σχετικά με τη θανατική ποινή για να μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση η εκτέλεση του.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στον Παναθηναϊκό – Ρώτησε για πρώην wonderkid της Μπαρτσελόνα

Τι ζητάει το δικαστήριο

Έπειτα, το δικαστήριο απέστειλε επιστολή στο αιγυπτιακό κοινοβούλιο, ζητώντας την τηλεοπτική μετάδοση του απαγχονισμού με στόχο να αποτραπούν ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα στο μέλλον.

«Η τηλεοπτική μετάδοση, έστω και μέρους της διαδικασίας, θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της αποτροπής, που δεν επετεύχθη μέσω της μετάδοσης της ανακοίνωσης της ποινής», αναφέρει η επιστολή του δικαστηρίου.

Η δολοφονία-σοκ της Νάιρα στις 20 Ιουνίου έξω από το πανεπιστήμιο που φοιτούσε είχε καταγραφεί σε βίντεο. Ο Αντέλ επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα με πρωτοφανές μένος, μαχαιρώνοντάς την πολλές φορές στον λαιμό και το στήθος και εκείνη ξεψύχησε επί τόπου. Στη συνέχεια περαστικοί ακινητοποίησαν τον δολοφόνο καθώς στεκόταν από πάνω της με το μαχαίρι.

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο 21χρονος παρακολουθούσε τη νεαρή φοιτήτρια, με την οποία είχε εμμονή, και αποφάσισε να τη σκοτώσει όταν εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου που της είχε κάνει.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι συνήγοροι του γυναικοκτόνου έχουν περίπου 60 μέρες περιθώριο για να επιδιώξουν την αναίρεση της εκτέλεσης, ωστόσο το δικαστήριο ζητά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να αλλάξει ο νόμος ώστε ο Αντέλ να απαγχονιστεί live στην τηλεόραση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία τηλεοπτική μετάδοση εκτέλεσης στην Αίγυπτο ήταν το 1998, όταν εκτελέστηκαν τρεις άνδρες για τη δολοφονία μιας γυναίκας και των δύο παιδιών της στο σπίτι τους στο Κάιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ