Κομισιόν: «Χαμηλώστε κατά ένα βαθμό τη θερμοκρασία για να εξοικονομήσουμε 7% ενέργειας»

Κομισιόν: «Χαμηλώστε κατά ένα βαθμό τη θερμοκρασία για να εξοικονομήσουμε 7% ενέργειας»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για να ανταποκριθούν οι χώρες μέλη της ΕΕ στον δύσκολο χειμώνα

Σε περίπτωση που οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαμηλώσουν τη θερμοκρασίας θέρμανσής τους τον χειμώνα κατά 1 βαθμό Κελσίου, τότε αυτό θα βοηθήσει την Ένωση να εξοικονομήσει περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για ένα χρόνο.

Αυτό υποστηρίζει σε ανάρτησή της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία παρουσίασε μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για να ανταποκριθούν οι χώρες – μέλη της ΕΕ στον δύσκολο χειμώνα που έπεται.

Διαβάστε επίσης: Deal 5 εκατομμυρίων ευρώ: Αυτή είναι η οριστική συμφωνία Παναθηναϊκού – Μπερνάρντ – Σαρίγια, έρχεται Αθήνα ο παίκτης

«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους» έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν στο Twitter.

Η επικεφαλής της Επιτροπής δήλωσε ακόμα ότι «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας δίνει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ».

Η φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε ακόμα και στις ενέργειες εξοικονόμησης που ακολουθεί στα δικά της κτίρια η Κομισιόν. «Για παράδειγμα, απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια 1 ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τον στόχο της μείωσης στη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 15% από τις χώρες της ΕΕ μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ