Βόμβα από Ρωσία: Διακόπτει τη ροή φυσικού αερίου μέσω Nord Stream επ΄αόριστον

Βόμβα από Ρωσία: Διακόπτει τη ροή φυσικού αερίου μέσω Nord Stream επ΄αόριστον

Τι επικαλείται η Gazprom

Παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά το πρωί της Παρασκευής για αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream στην Ευρώπη το Σάββατο, η Gazprom ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι σταματά εντελώς τη ροή εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Όπως υποστηρίζει κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας εντοπίστηκε διαρροή λαδιού. Μάλιστα η εταιρεία παρουσίασε και φωτογραφία με τη βλάβη. Με αυτά τα δεδομένα υποστηρίζει δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η τουρμπίνα. Στην ανακοίνωση δεν δίνεται χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία του αγωγού Nord Strem.

Ενεργειακός πόλεμος Δύσης – Ρωσίας

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση των G7 για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, και την ανακοίνωση της Κομισιόν για σχέδιο επιβολής στην τιμή του φυσικού αέριου.

Η πλήρης διακοπή του φυσικού αέριου στην Ευρώπη για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα κινδυνεύει να αφήσει τη Γηραιά Ήπειρο ανοχύρωτη τον επερχόμενο χειμώνα. Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή από την πλευρά της Ρωσίας δεν έχει να κάνει με τους τεχνικούς λόγους που επικαλείται αλλά με στρατηγική κίνηση απέναντι στα σχέδια της Δύσης.

Το ρωσικό RIA αναφέρει: «Ο Nord Stream, ο βασικός αγωγός για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, λειτουργεί με περιορισμούς από τα μέσα Ιουνίου και από τα τέλη Ιουλίου λειτουργεί μόλις στο 20% της δυναμικότητάς του, η οποία ανέρχεται σε σχεδόν 170 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα. Η Μόσχα τόνισε ότι η μείωση της προσφοράς οφείλεται αποκλειστικά στις κυρώσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στη συντήρηση και την επισκευή των μονάδων συμπιεστών αερίου της Siemens».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ