Εμπρηστική προπαγάνδα από Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει και παρενοχλεί στο Αιγαίο

Εμπρηστική προπαγάνδα από Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει και παρενοχλεί στο Αιγαίο

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο πραγματοποίησε 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας

Πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας στο Αιγαίο επιδιώκει η Τουρκία η οποία πολύ πιο συστηματικά το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε μια επιθετική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την για παραβιάσεις και παρενοχλήσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

1616 παραβιάσεις σε ένα χρόνο

Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο πραγματοποίησε 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις, ενώ μόνο στο τελευταίο οχτάμηνο του 2022 (Ιανουάριος – Αύγουστος) ο αριθμός αυτός έφτασε τις 1.123. Κατά τις ίδιες πηγές τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν με κλείδωμα ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 διαφορετικά περιστατικά.

Και όλα αυτά τη στιγμή που είναι συστηματικές οι υπερπτήσεις τουρκικών drones και άλλων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά το τελευταίο διάστημα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δίνει συνέχεια σε όσα ανέφερε περί ελληνικής παρενόχλησης του τουρκικού αεροπλάνου θαλάσσιας περιπολίας που εκτελούσε την αποστολή «NATO Sea Guard Operation» στα νότια της Ρόδου την 1η Σπετεμβρίου.

Αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές η Yeni Safak υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο καθώς εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για στρατιωτικές ασκήσεις χωρίς να λάβει υπόψη το μορατόριουμ (15 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου) και τις εθνικές και θρησκευτικές ημέρες που ορίζονται στο ελληνοτουρκικό μνημόνιο κατανόησης της Αθήνας του 1988.

Ειδικά στο πλαίσιο των αυξανόμενων παραβιάσεων και παρενοχλήσεων τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα παρενόχλησε τα F-16 σε πτήσεις υπηρεσίας στα νότια της Ρόδου, δυτικά της Λέσβου και νότια της Χίου, «κλειδώνοντάς» τα για συνολικά 1.330 δευτερόλεπτα, επισημαίνεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Κλείδωμα

«Στις 18 Αυγούστου, πάντα κατά τις πηγές του Τουρκικού υπουργείο άμυνας, η Ελλάδα συνέχισε τις δραστηριότητές της σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και «λόκαρε» για 180 δευτερόλεπτα δύο αεροσκάφη F-16 στα νοτιοδυτικά της Χίο» αναφέρει ακόμη η Yeni Safak.

Επιπλέον αναφέρει ότι η Ελλάδα, παρενόχλησε τα τουρκικά αεροσκάφη στην πτήση αποστολής τους στις 23 Αυγούστου εφαρμόζοντας «κλείδωμα» του ραντάρ για συνολικά 1020 δευτερόλεπτα σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά – κάτι που διέψευσε αρμοδίως το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Παρενόχλησε αεροσκάφος F-16 που ανήκε στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για 303 δευτερόλεπτα στα νοτιοδυτικά της Λέσβου στις 24 Αυγούστου και 350 δευτερόλεπτα στα νοτιοδυτικά της Gökçeada στις 29 Αυγούστου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ