Allou Fun Park: Καταγγελία από Καπερνάρο – «Επρεπε να είναι 3 άτομα στη βάρκα»

Allou Fun Park: Καταγγελία από Καπερνάρο – «Επρεπε να είναι 3 άτομα στη βάρκα»

Ο δικηγόρος των θυμάτων του ατυχήματος στο Allou! Fun Park, Βασίλης Καπερνάρος, φέρνει στο φως ένα κομμάτι της έκθεσης των ελεγκτών, για το συγκεκριμένο παιχνίδι

Σημαντικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τα αίτια του ατυχήματος στο Allou Fun Park καθώς, ενώ η εταιρεία του πάρκου εξακολουθεί να δηλώνει πως όλα ήταν καλώς καμωμένα, ο δικηγόρος των θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος, έρχεται να ρίξει με σχετική του ανακοίνωση μία «βόμβα».

Ο ίδιος αποκαλύπτει έγγραφο από την έκθεση της ελέγκτριας εταιρείας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, όπου αναγράφεται ότι έπρεπε να επιβαίνουν τρία άτομα ανά βάρκα, ενώ την ώρα του ατυχήματος ήταν μέσα τέσσερα άτομα.

Διαβάστε επίσης: Κλήθηκε στην εθνική Κολομβίας ο Χάμες (pic)

Ετσι, ο κ. Καπερνάρος αφήνει σαφείς αιχμές για την εταιρεία του πάρκου, καθώς επέτρεψε να βρίσκεται εντός της βάρκας περισσότερα άτομα από όσα επιτρεπόταν.

Η ανακοίνωσή του

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Καπερνάρος αναφέρει: «»Ποιος ελέγχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς – ιδιωτικές εταιρείες σ’ αυτή τη χώρα;» Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται επί σκοπώ όπως διευκρινιστούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα στο πάρκο ψυχαγωγίας, λόγω εγκληματικών παραλείψεων των αρμοδίων, ξαναδιαβάσαμε από το δελτίο τύπου της TUV HELLAS (ιδιωτική εταιρεία ελέγχου και ασφάλειας) της 7ης Σεπτεμβρίου τα παρακάτω:

«Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών. Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του. […]». Εκ των ανωτέρω καθίσταται αντιληπτό ότι η αρμόδια ιδιωτική εταιρεία ελέγχου, ισχυρίζεται ότι όλα την ημέρα του συμβάντος ήταν καλώς καμωμένα και επί της ουσίας «αθωώνει» την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ψυχαγωγικού πάρκου, διαπιστώνοντας «ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας» & «καλή κατάσταση και ασφαλή λειτουργία του εν λόγω παιχνιδιού». Μάλιστα η ελέγκτρια εταιρεία, προς επίρρωση των ισχυρισμών της επικαλείται την τελευταία έκθεση που είχε εκπονήσει για το εν λόγω παιχνίδι, την 23/6/2022.

Έχουμε στα χέρια μας αντίγραφο της, ως άνω, αναφερόμενης έκθεσης, εντός της οποίας, μεταξύ άλλων, ρητώς αναφέρεται:

Κατόπιν των ανωτέρω είναι πασιφανές ότι η λειτουργία του εν λόγω παιχνιδιού γινόταν κατά πλήρη παράβαση των όρων ασφαλούς λειτουργίας του αφού εντός της βάρκας επέβαιναν 4 άτομα την ίδια στιγμή που η ελέγκτρια εταιρεία αναγράφει στην από 23/6/2022 ότι οι επιβάτες έπρεπε να είναι 3!!! Παρά την εκπόνηση της συγκεκριμένης έκθεσης από την ως άνω ελέγκτρια εταιρεία, οι εκπρόσωποι της, διά δελτίου Tύπου, διατρανώνουν την τήρηση των όρων ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας, ερχόμενοι αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Για ποιόν άραγε λόγο, η συγκεκριμένη ελεγκτική εταιρεία, ψεύδεται και προσπαθεί να παραπλανήσει τις αρμόδιες εισαγγελικές και δημόσιες αρχές; Για ποιον λόγο, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι επιβαίνοντες ήταν 4, ενώ οι όροι ομαλούς λειτουργίας επιτάσσουν 3, και οι αρμόδιοι της εταιρείας των γνωρίζουν αυτό, επιδιώκουν θρασύτατα να στρεβλώσουν την αλήθεια, εις βάρος 4 παιδιών αλλά και εις βάρος του συνόλου των πολιτών της Χώρας, οι οποίοι ενδεχομένως θα μπορούσαν να βρεθούν στην θέση των νυν θυμάτων; Το παρόν αφιερώνεται στην Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, Γενική Διεύθυνση Βιομηχανικών υποδομών και επιχειρηματικού περιβάλλοντος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα περαιτέρω που θα ακολουθήσουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ