ΗΠΑ: Μην διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία διαμηνύει ο Μπάιντεν στον Πούτιν

ΗΠΑ: Μην διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία διαμηνύει ο Μπάιντεν στον Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να περιγράψει την κατάσταση για την Ρωσία στην περίπτωση π[ου χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

Το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου εξακολουθεί να τρομάζει τους πάντες.

Ανάμεσά τους και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προσπάθησε να περιγράψει πώς θα ήταν η επόμενη μέρα μετά από χρήση πυρηνικών, προειδοποιώντας τους Ρώσους.

«Μην το κάνεις»

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τη Ρωσία ότι θα αντιμετωπίσει διεθνείς συνέπειες εάν χρησιμοποιήσει χημικά ή τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία σε συνέντευξή του στο CBS που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Ο Αμερικανός ηγέτης ρωτήθηκε για το τι θα έλεγε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει χημικά ή τακτικά πυρηνικά όπλα». «»Μην το κάνεις. Θα αλλάξεις το πρόσωπο του πολέμου και δεν θα μοιάζει με τίποτα που έχουμε δει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»», απάντησε ο Μπάιντεν.

«Θα γίνουν (οι Ρώσοι) πιο παρίας στον κόσμο»

Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση των ΗΠΑ στο ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε ότι θα υπάρξει ανάλογη απάντηση. «Νομίζετε ότι θα σας έλεγα αν ήξερα ακριβώς ποια θα ήταν; Φυσικά, δεν θα σας το πω. Θα έχει συνέπειες. Θα γίνουν (οι Ρώσοι) πιο παρίας στον κόσμο από ποτέ. Και ανάλογα με την έκταση του τι κάνουν θα καθοριστεί και η ανάλογη απάντηση που θα υπάρξει».

Οι νίκες των Ουκρανών στο πεδίο των μαχών, και η ανακατάληψη μεγάλης έκτασης εδαφών στα βορειοανατολικά, κάνουν κάποιους αναλυτές να φοβούνται ότι ο Πούτιν θα στραφεί ακόμα και στα πυρηνικά όπλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ