Τσίπρας για τερατογένεση: «Μόνο με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ο σχηματισμός κυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ ή Βαρουφάκη»

Τσίπρας για τερατογένεση: «Μόνο με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ο σχηματισμός κυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ ή Βαρουφάκη»

«Για να προχωρήσω σε κυβέρνηση μόνο μία εκδοχή υπάρχει. Να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάρει την πρώτη εντολή ο κ. Μητσοτάκης θα σχηματίσει αυτός κυβέρνηση»

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την εκδοχή να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα απαντώντας στα περί «τερατογένεσης» για τα οποία είχε μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη Κυριακή.

Ο Σόλτς είναι αποτέλεσμα τερατογένεσης;

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει τερατογένεση το ότι δεν θα είναι ο ιδιος πρωθυπουργός ξανά αλλά ο λαός θεωρεί τερατογένεση θα είναι να συνεχίσει ο ίδιος να είναι πρωθυπουργός. Ας πάει να πει στον Σολτς στη Γερμανία ότι είναι αποτέλεσμα τερατογένεσης. Στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε ποια είναι πραγματικά «αυτοδύναμη κυβέρνηση», «αυτή που κυβερνάει με πλατιά λαϊκή νομιμοποίηση ή μια κυβέρνηση που στηρίζεται στο ένα τρίτο της κοινωνίας;».

Στο πλαίσιο αυτό υπεραμύνθηκε της απλής αναλογικής λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική για να διευκολύνει προγραμματικές συγκλίσεις «όπως γίνεται στις ευρωπαικές χώρες, όπου υπάρχουν κεντροαριστεροί προοδευτικοί συνασπισμοί εξουσίας και κεντροδεξιοί συντηρητικοί. Δεν δημιουργεί αστάθεια, αλλά σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε την πιο δημοκρατική κυβέρνηση που είχε ο τόπος».

Κυβέρνηση θα σχηματίσει όποιος πάρει την πρώτη εντολή

Στο ερώτημα πως θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 ο κ. Τσίπρας ότι προφανώς υπάρχουν πολιτικές διαφορές αλλά το βάρος του προγραμματικής σύγκλισης θα προκύψει από τη δύναμη που θα δώσει στα κόμματα ο ελληνικός λαός με την ψήφο του.

«Δεν θέλουμε να είμαστε η κυβέρνηση των ηττημένων. Για να προχωρήσω σε κυβέρνηση μόνο μία εκδοχή υπάρχει. Να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάρει την πρώτη εντολή ο κ. Μητσοτάκης θα σχηματίσει αυτός κυβερνηση, με τον Βελόπουλο, δεν ξέρω με ποιον…», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ