Ιταλία: Σίγουροι για τη νίκη οι ακροδεξιοί – «Από αύριο τέρμα τα λόγια, περνάμε στις πράξεις»

Ιταλία: Σίγουροι για τη νίκη οι ακροδεξιοί – «Από αύριο τέρμα τα λόγια, περνάμε στις πράξεις»

Ματέο Σαλβίνι, Τζόρτζια Μελόνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι «σπάνε» τη σιωπή τους και μιλούν σαν να έχουν ήδη αναδειχθεί νικητές των εκλογών

Με κομμένη την ανάσα η Ιταλία αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη περιμένει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. Αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν, τα ηνία της χώρας θα αναλάβει ακροδεξιά κυβέρνηση.

Το εθνικιστικό κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’Italia), το επίσης ακροδεξιό κόμμα, «Λέγκα», του Ματέο Σαλβίνι και η δεξιά «Forza Italia», του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μπορούν να εξασφαλίσουν σαφή πλειοψηφία απόψε.

Οι τρεις ηγέτες δεν σεβάστηκαν την καθιερωμένη «ημέρα της σιωπής» και έκαναν αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στα social media, προβλέψεις, δηλώσεις στις κάμερες και εμφανίστηκαν σαν να έχουν ήδη αναδειχθεί νικητές των εκλογών.

«Η ημέρα της ήττας δεν είναι η σημερινή», είπε η Μελόνι, η οποία λόγω του συνωστισμού των φωτογράφων στο εκλογικό κέντρο δεν ψήφισε το πρωί αλλά στο παρά πέντε πριν κλείσουν οι κάλπες.

Επίσης, σε ανάρτησή της στο Twitter, η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας υπογράμμισε: «Σήμερα μπορείς να συμβάλεις στο να γραφτεί ιστορία. Ας γράψουμε την ιστορία μαζί».

Παράλληλα, δημοσίευσε και ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok, στο οποίο επεδείκνυε δύο… πεπόνια, λέγοντας «στις 25 Σεπτέμβρη… τα είπα όλα!».

Στην ιταλική γλώσσα,«meloni» είναι τα πεπόνια. Ο συγκεκριμένος όρος όμως χρησιμοποιείται στην αργκό για να καταδείξει και σημεία της γυναικείας ανατομίας. Αυτή της η κίνηση έκανε πολλούς να μιλάνε για φτηνή σεξιστική εκμετάλλευση και να τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτόν χρησιμοποιεί ένα «φτηνό» κόλπο για να οδηγήσει το ανδρικό κοινό στις κάλπες.

@giorgiameloni_ufficiale

25 settembre: ho detto tutto.

♬ suono originale – Giorgia Meloni

Ο πρώτος όμως που παραβίασε την καθιερωμένη προεκλογική «σιωπή» ήταν ο Ματέο Σαλβίνι. Ο ηγέτης της «Λέγκα» θεωρεί τη νίκη δεδομένη.

«Η Λέγκα θα βρεθεί στο βάθρο: Πρώτη, δεύτερη ή τρίτη το πολύ», είπε στους δημοσιογράφους αφού άσκησε το εκλογικό του καθήκον.

Και τόνισε: «Από αύριο τέρμα τα λόγια. Από τις δεσμεύσεις περνάμε στις πράξεις. Έχουμε ξεκάθαρες ιδέες». Σε ερώτηση αν η τέταρτη θέση σημαίνει ήττα, απάντησε ξεκάθαρα: «Παίζω για να κερδίζω, όχι για να συμμετέχω. Έχω ήδη τη σύνθεση της κυβέρνησης στο μυαλό μου».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την μεριά του, δήλωσε ότι το κόμμα του θα ξεπεράσει το 10% και ότι «θα συμβάλει αποφασιστικά μαζί με τη «Forza Italia» στη δημιουργία της επόμενης κυβέρνησης».

Οι ηγέτες της κεντροαριστεράς δεν προχώρησαν σε κάποια δήλωση και κράτησαν τα χαρτιά τους κλειστά. Μόνο μία έκκληση έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς τους Ιταλούς ζητώντας τους να πάνε στα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ