Μακελειό στη Ρωσία: 13 νεκροί – οι επτά μαθητές – από πυροβολισμούς σε σχολείο (vids)

Μακελειό στη Ρωσία: 13 νεκροί – οι επτά μαθητές – από πυροβολισμούς σε σχολείο (vids)

Ένοπλος άνοιξε πυρ τη Δευτέρα σε σχολείο στη ρωσική πόλη Ιζέβσκ και σκότωσε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, όπως ανακοινώθηκε. Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται επτά μαθητές.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έγκλημα αυτό, ανάμεσά τους δύο φρουροί ασφαλείας του σχολικού ιδρύματος, δύο δάσκαλοι και πέντε ανήλικοι», ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των έξι νεκρών.

Το Ιζέβσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Μέσω Telegram, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών είχε κάνει νωρίτερα λόγο για έξι νεκρούς. Ο κλάδος του υπουργείου Εσωτερικών που είναι αρμόδιος για την περιφέρεια της Ουντμουρτίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ιζέβσκ, ανακοίνωσε πως ο ένοπλος αυτοκτόνησε.

Σε δήλωσή του νωρίτερα στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο Αλεξάντρ Μπρετσάλοφ, κυβερνήτης της περιφέρειας της Ουντμουρτίας, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Ιζέβσκ, ανέφερε πως έφθασε στο Σχολείο Αρθμ. 88 και πως ασθενοφόρα και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είναι παρόντα.

Από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι «σήμερα η αστυνομία έλαβε ένα μήνυμα που αφορά πυροβολισμούς στο Σχολείο Αρθμ. 88 της Ιζέφσκ» και διευκρινίσθηκε πως «οι αστυνομικοί έφθασαν αμέσως επιτόπου» και «αυτή τη στιγμή λαμβάνονται μέτρα για να συλληφθεί ο ύποπτος».

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ