Κίεβο: Χτυπήθηκε το γερμανικό προξενείο από τη ρωσική επίθεση

Κίεβο: Χτυπήθηκε το γερμανικό προξενείο από τη ρωσική επίθεση

Το Κίεβο μαζί με άλλες πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση από τη Ρωσία σήμερα Δευτέρα

Το κτίριο όπου στεγάζεται το γερμανικό προξενείο στο Κίεβο επλήγη από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν κάποιος σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε από την επίθεση.

Η Ρωσία εκτόξευσε 83 πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας σήμερα το πρωί – εκ των οποίων οι 43 καταρρίφθηκαν- σε μια συνεχιζόμενη επίθεση εναντίον της χώρας.

Συνεχίζονται οι αναφορές για θύματα μεταξύ των πολιτών και πλήττονται ορισμένες βασικές εγκαταστάσεις υποδομής, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Γερμανία παραδίδει όπλα τις επόμενες ημέρες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε έκτακτη σύνοδο των G7 κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες μέρες μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Όλαφ Σολτς.

Η Γερμανία μάλιστα ανακοίνωσε μέσω του υπουργού Άμυνας, ότι θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες ένα από τα τέσσερα σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας IRIS – T. Η γερμανική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την παράδοση τέτοιων συστημάτων τα οποία σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν κατοικημένες περιοχές από πυραυλικές επιθέσεις τον Ιούνιο.

Οι επιθέσεις στην Ουκρανία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ