Δεμένα πλοία στα λιμάνια, αλλάζουν δρομολόγια – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Δεμένα πλοία στα λιμάνια, αλλάζουν δρομολόγια – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Οι επιβάτες πρέπει να επικοινωνήσουν είτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, είτε με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα των δρομολογίων.

Αλλαγές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των πλοίων θα γίνουν σήμερα Τρίτη, καθώς πέντε σωματεία-μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από 00:01 έως 24:00.

Στις 11:00 το πρωί τα μέλη των σωματείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Διαβάστε επίσης: Ο Λιβάι δε σταματά να… δικαιώνει τον Αλμέιδα

Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για τον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των σωματείων.

«Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό» αναφέρεται στο κείμενο.

Η απεργία αφορά όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στον Πειραιά και στους παραλιακούς δήμους.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσουν για το πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα δρομολογίων. Οι επιβάτες πρέπει να επικοινωνήσουν είτε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, είτε με τις ναυτιλιακές εταιρίες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για να ενημερωθούν για τα νέα προγράμματα των δρομολογίων.

Υπενθυμίζεται πως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βγαίνουν σε γενική απεργία στις 9 Νοεμβρίου, με αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ