Ο Λιβάι δε σταματά να… δικαιώνει τον Αλμέιδα

Ο Λιβάι δε σταματά να… δικαιώνει τον Αλμέιδα

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ασταμάτητος και ο Ματίας Αλμέιδα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Κυνικά και επαγγελματικά, η ΑΕΚ πέρασε (και) από τη Λιβαδειά, φτάνοντας τις έξι συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και με συνοπτικές διαδικασίες, «καθάρισε» τον Λεβαδειακό του Βέλιτς.

Η Ενωση βαδίζει από τρίποντο σε τρίποντο, παραμένοντας στο κυνήγι της κορυφής και του Παναθηναϊκού. Κόντρα στον Λεβαδειακό ξεχώρισαν οι Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Ελίασον και Λιβάι, κάνοντας τη διαφορά για το σύνολο του «Πελάδο». Ο νεαρός άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ήταν εκ των πρωταγωνιστών, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το πόσο καθοριστικός είναι για την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Ζινκερνάγκελ: Πώς έγινε η σπίθα στη «φωτιά» της Λιέγης – Τρομερά επεισόδια, τα συζητά ολόκληρη η Ευρώπη (vids+pics)

Σε ακόμη μια αναμέτρηση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, ο Λιβάι Γκαρσία, έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του για την επιμονή και την επιλογή του. Η χρησιμοποίηση του 24χρονου παίκτη στην κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης κάνει την Ενωση να… πετάει φωτιές, με τα αποτελέσματα να κάνουν την εμφάνισή τους και στη Λιβαδειά.

Ασταμάτητος Λιβάι

Στη δοκιμασία της Λιβαδειάς ο Λιβάι Γκαρσία ήταν αυτός που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για την ΑΕΚ. Στο πιο καθοριστικό σημείο ο νεαρός άσος «χτύπησε», δείχνοντας τον δρόμο στους «κιτρινόμαυρους». Ο εκρηκτικός παίκτης από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο κινήθηκε πανέξυπνα στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού και εκμεταλλευόμενος τη φοβερή ασίστ του Ελίασον, άνοιξε το σκορ. Ο 24χρονος έγραψε και το 2-0 από την άσπρη βούλα, με το έβδομο τρίποντο της Ενωσης στο πρωτάθλημα να φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Με την εικόνα του στο εφετινό πρωτάθλημα, ο Λιβάι, δικαιώνει συνεχώς τον προπονητή του. Ουσιαστικά, η έμπνευση του Ματίας Αλμέιδα έχει αναγεννήσει τον 24χρονο. Ο νεαρός παίκτης κάνει πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις τελευταίες επιτυχίες της ΑΕΚ.

Από τα φιλικά «τεστ», μπήκε η ιδέα με τον Γκαρσία στο μυαλό του «Πελάδο». Ο Αργεντινός τεχνικός «τράβηξε» από τα άκρα τον νεαρό, μετατρέποντάς τον σε καθαρό επιθετικό. Το… τρικ απελευθέρωσε και τον Σέρχιο Αραούχο, που έχει πλέον έναν πιο ελεύθερο ρόλο, μακριά από το «κουτί».

Ο Γκαρσία κάνει τη διαφορά στην κορυφή της επίθεσης και η Ενωση προσθέτει τρίποντα στο «σακούλι» της. Ο Λιβάι έχει ήδη φτάσει τα πέντε γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» στη σεζόν. Παράλληλα, μια ματιά στα περσινά και προπέρσινα στατιστικά του Λιβάι αρκεί για να εντοπίσει κανείς και τη βασική διαφορά. Τη σεζόν 20-21, ο 24χρονος έστειλε έξι φορές την μπάλα στο πλεκτό σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τη χρονιά που μας πέρασε, σταμάτησε στα οχτώ (σε 37 ματς). Θεωρείται δεδομένο πως σύντομα θα αφήσει πίσω του αυτές τις επιδόσεις.

Ο νέος ρόλος ταιριάζει… γάντι στον εκρηκτικό άσο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο που μετράει ένα γκολ ανά 4.4 τελικές προσπάθειες, φιγουράροντας και στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Super League (Αϊτόρ 8 τέρματα, Καρέλης 6).

Φυσικά, ο Αλμέιδα δεν ξύπνησε ένα πρωί και σκέφτηκε να κάνει φορ τον Γκαρσία. Είδε και δοκίμασε πράγματα στις προπονήσεις. Και οι εμφανίσεις του 24χρονου έδωσαν λίγη παραπάνω… τροφή για σκέψη. Ο νεαρός άσος είναι από τους πιο χαρισματικούς παίκτες της ΑΕΚ. Από τους λίγους που ξεχώριζαν στα περσινά και προπερσινά ναυάγια της ομάδας. Ενας παίκτης που μπορεί και πηδάει στον… Θεό για μια κεφαλιά. Που διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, έχει την «έκρηξη» στο ρεπερτόριο του και διακρίνεται για τα τελειώματά του. Εχει δηλαδή όλο το «πακέτο».

«Σχετικά με τον Γκαρσία είμαι πεπεισμένος ότι είναι 9άρι. Το αποδεικνύουν τα γκολ του», δήλωσε ο Αργεντινός κόουτς μετά το «διπλό» στη Βοιωτία. Βλέπει καλύτερα από τον καθένα ότι ο 24χρονος ανταποκρίνεται στο νέο του ρόλο, με την ΑΕΚ να είναι η κερδισμένη της υπόθεσης. Ο «Πελάδο» πήρε το ρίσκο του, με τη βελτίωση του Λιβάι να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το «στοίχημα» του Ματίας Αλμέιδα πάει… ταμείο. Ο Λιβάι Γκαρσία είναι πιο καυτός από ποτέ, εκτοξεύοντας την ΑΕΚ. Ο 24χρονος παίκτης αποτελεί περιουσιακό στοιχείο για την Ενωση και με ανάλογες εμφανίσεις – θεωρείται δεδομένο πως – θα «σκάσουν» προτάσεις με μπόλικα μηδενικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ