Τραγέλαφος στην Ιταλία: «Ο κύριος πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι» – Επίσημη οδηγία

Τραγέλαφος στην Ιταλία: «Ο κύριος πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι» – Επίσημη οδηγία

Γραπτή οδηγία του γεν. γραμματέα της Ιταλικής προεδρίας που λέει ότι στα επίσημα έγγραφα η Τζόρτζια Μελόνι θα πρέπει να αποκαλείται, στο εξής, "ο κύριος πρωθυπουργός"

Σε γραπτή του οδηγία προς τα διάφορα υπουργεία, ο νέος γενικός γραμματέας της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης, Κάρλο Ντεοντάτο, υπογράμμισε ότι στα επίσημα έγγραφα η Τζόρτζια Μελόνι θα πρέπει να αποκαλείται, στο εξής, «ο κύριος πρωθυπουργός».

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται έτοιμος για παγκόσμιο πόλεμο

Υπέθεσαν ότι πρόκειται για fake news
Η σύσταση αυτή προκάλεσε έκπληξη και ποικίλα σχόλια στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ένα μέρος των αναλυτών υπέθεσε ότι θα μπορούσε να πρόκειται για «fake news».

Διαβάστε επίσης Μελόνι: Πάει Βρυξέλλες στις 3 Νεοεμβρίου – Ραντεβού με Μισέλ, Λάιεν και Μετσόλα
Διαβάστε επίσης Καλπάζει ο πληθωρισμός: Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο ο δείκτης τιμών σε Γερμανία – Ιταλία
Ήδη τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, το γραφείο τύπου της Ιταλίδας πρωθυπουργού έστειλε ανακοινώσεις στις οποίες γινόταν αναφορά στον «πρωθυπουργό Μελόνι».

Σημειώνεται ότι το συνδικάτο των δημοσιογράφων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε ανακοίνωσή του, κατέστησε σαφές ότι ο κάθε δημοσιογράφος θα πρέπει, με απόλυτη ελευθερία, να συνεχίσει να επιλέγει αν θέλει να αναφέρεται στην Μελόνι ως «την πρωθυπουργό » ή «τον πρωθυπουργό» της Ιταλίας.

Επιθυμία της Μελόνι
Τελικά, ο Ντεοντάτο αποσαφήνισε ότι η επιθυμία της Μελόνι είναι να την αποκαλούν: «ο Ιταλός πρωθυπουργός» και όχι όπως θα προέβλεπε το πρωτόκολλο «ο κύριος Ιταλός πρωθυπουργός».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ