Έλον Μασκ: Η εκδίκηση των απολυμένων – Τους παρακαλάνε οι άλλες εταιρείες

Έλον Μασκ: Η εκδίκηση των απολυμένων – Τους παρακαλάνε οι άλλες εταιρείες

Η σχέση του Έλον Μασκ με τους εργαζόμενους από τότε που μπήκε στην κούρσα για την απόκτηση του δεν είναι καθόλου καλή.

Ο Έλον Μασκ από τότε που αποφάσισε να αποκτήσει το Twitter τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όταν τελικά το εξαγόρασε άρχισε ένα κύμα παραιτήσεων και απολύσεων με αποτέλεσμα το πάλαι πότε πανίσχυρο κοινωνικό δίκτυο να αντιμετωπίζει προβλήματα. Την ίδια ώρα οι απολυμένοι φαίνεται να βρίσκονται σε πολύ πλεονεκτική θέση από την πλευρά εύρεσης εργασίας.

O δισεκατομμυριούχος απέλυσε εν μία νυκτί 3.700 εργαζομένους, περίπου τους μισούς του εργατικού δυναμικού του Twitter. Πέραν των απολύσεων, μαζικές είναι και οι παραιτήσεις με τον επικεφαλής της εταιρείας στο παράρτημα της Γαλλίας να είναι ο τελευταίος διευθυντής που αποχώρησε.

Τι έγραψε ο διευθυντής που αποχώρησε

«Ελάτε σε μας»

«Σας απωθεί το σοβινιστικό στυλ διαχείρισης του Έλον Μασκ; Ελάτε σε μας!». Οι επιχειρήσεις τεχνολογίας που “λιμοκτονούν” για ταλέντα απευθύνουν κάλεσμα στους χιλιάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter που είδαν την πόρτα της εξόδου όταν η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη.

Ακόμη, η Αμάντα Ρίτσαρντσον, διευθύνουσα σύμβουλος της startup προσλήψεων CoderPad, δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή προς τους αποχωρούντες από το Twitter. Αναφερόμενη στην αρχική απαγόρευση της εξ αποστάσεως εργασίας από τον Μασκ, η Ρίτσαρντσον περιέγραψε την εξαγορά του Μασκ ως ένα “s*** show” που ήταν «τρομερά απογοητευτικό, καταθλιπτικό και αποθαρρυντικό».

«Στο CoderPad, πιστεύουμε ότι οι ικανότητές σας, τα λένε όλα. Όχι το από πού δουλεύετε. Ούτε πρέπει να εργάζεστε 7 ημέρες την εβδομάδα επί 18 ώρες την ημέρα», έγραψε Μια πρόσφατη έκθεση από την εταιρεία ανάλυσης αγοράς Gartner διαπίστωσε ότι η πληθώρα ψηφιοποίησης επιχειρήσεων και κυβερνητικών υπηρεσιών δημιούργησαν μια «υπερανταγωνιστική» αγορά για ταλέντα.

«Από την οπτική μας πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς οι άνθρωποι που δεν θα μας μιλούσαν καν, τώρα είναι απογοητευμένοι και κοιτάζουν προς τα εμάς», είπε ο Μάικλ Γουίνινγκ, διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας cloud και λογισμικού Calix, στο Reuters. «Η τοξική κουλτούρα σε χώρους εργασίας τους κάνει να λένε »φτάνει πια»».

Πώς σχολιάζουν την κίνηση του Μασκ στελέχη της αγοράς

Η Κέιτι Μπερκ, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Hubspot κατηγόρησε τον Musk, ότι απέλυσε -και- όσους τους ασκούσαν κριτική.

«Ως ηγέτης, η κριτική είναι μέρος της δουλειάς σου», έγραψε σε ανάρτησή της στο Linkedin. «Οι μεγάλοι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι οι διαφωνίες και ο διάλογος, μας κάνουν καλύτερους και είναι μέρος της διαδικασίας. Εάν θέλετε ένα μέρος όπου μπορείτε να διαφωνείτε (με έναν ευγενικό, σαφή τρόπο φυσικά) με τους ανθρώπους, το HubSpot σας προσλαμβάνει».

Έκλεισε τα γραφεία

Οι αποχωρήσεις περιλαμβάνουν πολλούς μηχανικούς που είναι υπεύθυνοι για την επιδιόρθωση σφαλμάτων, κάτι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας και προκαλεί συζητήσεις μεταξύ των ανώτερων στελεχών για το ποιοι από όσους αποχώρησαν πρέπει να επιστρέψουν, ανέφεραν νυν και πρώην υπάλληλοι, σύμφωνα με τον Guardian.

Σε μια πρώιμη ένδειξη ότι ο αριθμός όσων αρνήθηκαν να υπογράψουν το τελεσίγραφο ήταν μεγαλύτερος από ό,τι αναμενόταν, ο Μασκ αναθεώρησε εν μέρει την απόφασή του να βάλει φρένο στην τηλεργασία, λέγοντας στους εργαζομένους την Πέμπτη ότι θα τους επιτρέπεται να εργάζονται εξ αποστάσεως, εάν οι διευθυντές τους ισχυρίζονταν ότι είχαν «μια εξαιρετική συμβολή».

Το Twitter ανακοίνωσε αργότερα μέσω email ότι θα κλείσει τα «κτίρια των γραφείων μας» για τους εργαζομένους μέχρι τη Δευτέρα, ανέφεραν οι New York Times. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της εταιρείας άρχισαν να διώχνουν υπαλλήλους από τα γραφεία το απόγευμα της Πέμπτης, είπε μια πηγή στο Reuters.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ