Μεντβέντεφ: Θα βάλουμε στο στόχαστρο το προσωπικό των Patriot

Μεντβέντεφ: Θα βάλουμε στο στόχαστρο το προσωπικό των Patriot

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε ότι σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ στείλει Patriot στην Ουκρανία, τότε θα μπαίνουν στο στόχαστρο του ρωσικού στρατού.

Οι δηλώσεις Μεντβέντεφ έρχονται σε μια περίοδο που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προχώρησαν σε αναδίπλωση στη Χερσώνα, με αναλυτές στη Δύση να μιλούν για γκρίνια στο εσωτερικό της Ρωσίας.

O πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε σήμερα το ΝΑΤΟ να μην χορηγήσει στην Ουκρανία αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot και αποκάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία μια «εγκληματική οντότητα».

Διαβάστε επίσης: Θλίψη στα Προσφυγικά – Ποιος ήταν ο Παντελής που βρέθηκε νεκρός στο φλεγόμενο διαμέρισμα

«Αν το ΝΑΤΟ προμηθεύσει Patriot, τότε θα γίνονται στόχος των στρατιωτών μας»
«Αν, όπως άφησε να εννοηθεί (ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ), το ΝΑΤΟ προμηθεύσει τους Ουκρανούς φανατικούς με συστήματα Patriot μαζί με προσωπικό του ΝΑΤΟ, αυτοί θα γίνονταν αμέσως νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεών μας», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Δεν κατέστη σαφές από το μήνυμά του αν στόχος θα γίνονταν τα συστήματα Patriot, οι ουκρανικές δυνάμεις ή το προσωπικό του ΝΑΤΟ.

«Δύσκολες στρατιωτικές αποφάσεις»
Κάνοντας λόγο για «δύσκολες στρατιωτικές αποφάσεις» (Χερσώνα) ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ρωσία, για προφανείς λόγους για όλους τους λογικούς ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όλο το οπλοστάσιό της με πιθανά μέσα καταστροφής. Και δεν χτύπησε καθόλου πιθανούς εχθρικούς στόχους που βρίσκονται σε οικισμούς. Και όχι μόνο λόγω της εγγενούς ανθρώπινης καλοσύνης μας. Όλα έχουν την ώρα τους».

«Η Ρωσία σήμερα είναι αυτή που διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων και όχι κράτη όπως η Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο. Και αυτή η νέα ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα οικοδομηθεί» υποστηρίζει δε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ