Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική (vids, pics)

Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική (vids, pics)

Ιδιαιτέρως αισθητός έγινε στην Αθήνα σεισμός που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 22:00 με επίκεντρο τη Νότια Εύβοια. Η δόνηση ήταν αρκετά ισχυρή και είχε διάρκεια

Η πρώτη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για την σεισμική δόνηση κάνει λόγο για 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να καταγράφεται στους Ζάρακες Εύβοιας (Στύρα), όπου σημειώθηκε και ο πρωινός σεισμός.

Η ισχυρή δόνηση είχε διάρκεια, ενώ έγινε αισθητή σε όλες τις περιοχές του νομού.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Η Ρωσία έχασε «για πάντα» την Ευρώπη ως το μεγαλύτερο πελάτη της

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι. Το in επικοινώνησε λίγα λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο που τόνισε ότι είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, εστιάζοντας στο γεγονός η εστία του βραδινού σεισμού, τα Στύρα Ευβοίας, είναι η ίδια με τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί.

«Είναι νωρίς ακόμα, η σεισμική δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη από το πρωί μέχρι τώρα, αργά το βράδυ» σημείωσε μιλώντας στο in ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι τα ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να βγουν το πρωί της Τετάρτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που μιλώντας στο One υπογράμμισε ότι ο σεισμός που έγινε το βράδυ ήταν πιο ισχυρός από την πρωινή δόνηση και ήταν στον ίδιο εστιακό χώρο.

«Δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε το φαινόμενο και το πρωί θα έχουμε σαφή εικόνα για τις εξελίξεις στην περιοχή» τόνισε ο κ. Λέκκας.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να πούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό» συμπλήρωσε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

 

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι πλέον συνάγεται με ασφάλεια το συμπέρασμα ότι ο πρωινός σεισμός στην Εύβοια δεν ήταν ο κύριος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ