Αριελ: Πώς πήρε και τι σημαίνει το όνομα που δόθηκε στην κακοκαιρία

Αριελ: Πώς πήρε και τι σημαίνει το όνομα που δόθηκε στην κακοκαιρία

Η επίσημη απάντηση για το όνομα από την μετεωρολογική υπηρεσία του Ισραήλ στο in

Η κακοκαιρία Άριελ μας αποχαιρετά και μάλλον θα την θυμόμαστε περισσότερο για το όνομα της παρά για την ένταση των καιρικών φαινομένων που προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι.

Πολλή συζήτηση έγινε για το συγκεκριμένο όνομα, τι σημαίνει, ποιος το έδωσε και γιατί. Αν είναι αρσενικό ή θυλικό, ή μήπως ήταν εμπνευσμένο από την γνωστή μικρή γοργόνα της παιδικής ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Έχουμε την απάντηση. Το Άριελ δόθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία του Ισραήλ και αφορά ένα από τα πιο κοινά ονόματα στη χώρα με πολλές αναφορές στη Βίβλο ενώ είναι και ένα από τα πολλά ονόματα που αποκαλείται η Ιερουσαλήμ στη Βιβλο. Στα εβραϊκά Άριελ σημαίνει «λιοντάρι του Θεού». Στα σύγχρονα εβραϊκά, το Άριελ χρησιμοποιείται κυρίως ως ανδρικό όνομα.

Την επίσημη απάντηση για το όνομα την λάβαμε από την μετεωρολογική υπηρεσία του Ισραήλ που αναφέρει τα εξής:

«Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, η ονοματοδοσία καταιγίδων είναι ένα κοινό έργο των μετεωρολογικών υπηρεσιών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου της EUMETNET. Επομένως, η λίστα είναι ένας συνδυασμός ονομάτων από τις τρεις χώρες, τόσο ανδρικών όσο και γυναικείων. Φέτος, το Ισραήλ έδωσε το πρώτο όνομα στη λίστα αφού πέρσι έδινε τρίτο κατά σειρά. Το επόμενο όνομα φέτος θα είναι ελληνικό, το τρίτο θα είναι από την Κύπρο, το τέταρτο πάλι Ισραηλινό κ.λπ.

Όσο για την έννοια του ονόματος Ariel- αυτό είναι ένα πολύ κοινό όνομα στο Ισραήλ, με Βιβλική προέλευση και είναι ένα από τα πολλά ονόματα που αποκαλείται η Ιερουσαλήμ στη Βίβλο.

Ελπίζουμε αυτή η εξήγηση να σας βοηθήσει,
Τις καλύτερες ευχές,
Adi»

Δείτε τα ονόματα των επόμενων καταιγίδων 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ