Ενεργειακό, μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις στη συνάντηση Μητσοτάκη – Νεχάμερ

Ενεργειακό, μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις στη συνάντηση Μητσοτάκη – Νεχάμερ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον καγκελάριο της Αυστρίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θέματα διμερούς συνεργασίας αλλά και αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η ενεργειακή κρίση και το μεταναστευτικό, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για τη διήμερη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Χαίρομαι που σας καλωσορίζω και πάλι, ως καγκελάριο αυτή τη φορά. Την προηγούμενη φορά, ήρθατε ως υπουργός Εσωτερικών. Είναι σημαντική ευκαιρία αυτή η συγκέντρωση των φίλων του ΕΛΚ στην Αθήνα να συζητήσουμε και για τις διμερείς μας προτεραιότητες», ανέφερε ο πρωθυπουργός, απεθυνόμενος στον Καρλ Νεχάμερ.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Η πρώτη εμφάνιση της πρεσβυτέρας μετά τις καταγγελίες (vid)

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, πόσο καλή είναι η σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστρίας «και πόσο καλά έχουμε συνεργαστεί και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλά και πολύ σημαντικά ζητήματα», όπως είπε, καλωσορίζοντας τον καγκελάριο της Αυστρίαςμ στην έναρξη της συνάντησής τους.

«Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας. Χαίρομαι που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Πράγματι, οι σχέσεις μας είναι καλές και μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις οικονομικές μας σχέσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο Καρλ Νεχάμερ.

Σημείωσε πως «είναι πολύ θετική πρωτοβουλία να συναντηθούμε πάλι τώρα οι πρωθυπουργοί του ΕΛΚ, για να σκεφτούμε το μέλλον του ΕΛΚ. Νομίζω ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε γι’ αυτό, καθώς και για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ΕΕ, διότι έχουμε μεγάλα ζητήματα όπως η ενεργειακή κρίση, η μεταναστευτική κρίση».

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συζήτησης

«Το μεταναστευτικό είναι για την Αυστρία ένα θέμα που αποτελεί πλέον σημαντική προτεραιότητα, επειδή έχουμε πολλούς παράτυπους μετανάστες. Επομένως, ναι, έχουμε πολλά να συζητήσουμε», ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αυστριακό καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα και τις υποδομές που αναπτύσσει προκειμένου να καταστεί ενεργειακός κόμβος, που θα συμβάλλει στην απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Καρλ Νεχάμερ συζήτησαν για την προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας των χωρών της περιοχής.

Στη συνάντηση μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ