Τσίπρας για υποκλοπές: «Θέλω να ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα λειτουργούν οι θεσμοί της Δημοκρατίας»

Τσίπρας για υποκλοπές: «Θέλω να ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα λειτουργούν οι θεσμοί της Δημοκρατίας»

«Η παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή την βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα και από τις ένοπλες δυνάμεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίς το πρωί.

Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα» δήλωσε ο κ Τσίπρας εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η δήλωση Τσίπρα

«Εξέφρασα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για την μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία, τη θέτει σε διακινδύνευση.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια.

Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα αλλά και πάνω από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, την διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Και όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση τον νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης.

Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή την χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμη.

Και θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στον θεσμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ