Τα νεύρα του Μίτσελ, τα σενάρια με Χάμες, Φορτούνη, ο δημιουργός Μαρσέλο και το προφανές με Ελ Αραμπί

Τα νεύρα του Μίτσελ, τα σενάρια με Χάμες, Φορτούνη, ο δημιουργός Μαρσέλο και το προφανές με Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός έπαιξε το δεύτερο φιλικό παιχνίδι του επί ισπανικού εδάφους, με το τελικό αποτέλεσμα να εκνευρίζει τον Μίτσελ για συγκεκριμένους λόγους.

Όσα είδαμε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Σταντάρ Λιέγης είναι όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στις προπονήσεις διεξάγονται εδώ στον ισπανικό Νότο. Είναι όσα δοκίμασε και έδειξε ο Μίτσελ. Και σε ότι έχει να κάνει με το πρώτο ημίχρονο για τη χρησιμοποίηση του Πεπ Μπιέλ ρόλο σέντερ φορ, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με το τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης με την ταυτόχρονη παρουσία Χάμες Ροντρίγκες, Φορτούνη, Ελ Αραμπί και Μπακαμπού στην 11αδα.

Ο Μίτσελ είχε δοκιμάσει τη συγκεκριμένη σύνθεση στις δύο προπονήσεις του Σαββάτου. Και η επιλογή του δεν είναι τυχαία. Διότι πολύ απλά ο Ισπανός τεχνικός δουλεύει πάνω σε σενάρια. Η συγκεκριμένη τετράδα με δύο δεκάρια και δύο κεντρικούς επιθετικούς είναι ένα σχήμα έκτακτης ανάγκης κυρίως για περιπτώσεις στις οποίες ο Ολυμπιακός κυνηγάει στο σκορ ή χρειάζεται γκολ.

Η ουσία όσων είδαμε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Μαρμπέγια βρίσκεται στον εκνευρισμό του προπονητή των Πειραιωτών για τα τρία γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Ο Μίτσελ έγινε έξαλλος διότι τα γκολ μπήκαν από «εύκολες» φάσεις που… επέτρεψε η ομάδα του. Φάσεις που είχαν προβλεφθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Τα σενάρια που λέγαμε παραπάνω. Σενάρια που δεν είχαν αφομοιωθεί, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι. Κάνοντας τον προπονητή των Πειραιωτών να χάσει την υπομονή του. Και να προαναγγέλλει μάθημα… διαρκείας τις επόμενες ημέρες, καθώς τα κακώς κείμενα της άμυνας τον πονοκεφαλιάζουν.

Από εκεί και πέρα, πάντως, από το δεύτερο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού επί ισπανικού εδάφους, προέκυψαν μία σειρά από συμπεράσματα. Όπως για παράδειγμα ότι ο Μαρσέλο επιθετικά, μπορεί να κάνει πράγματα πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Και να δημιουργήσει συνθήκες για γκολ για την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Οι δύο ασίστ σε δύο λεπτά είναι δείγμα της δημιουργικής του ικανότητας.

Ένα δεύτερο εύκολο συμπέρασμα αφορά στους σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν μπορεί να μπει σε οποιαδήποτε σύγκριση με τον Σέντρικ Μπακαμπού. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Ο Μαροκινός είναι σε εξαιρετική κατάσταση, συνεργάζεται άριστα με τους Χάμες και Φορτούνη, τελειώνει σχεδόν όλες τις φάσεις με τον σωστότερο τρόπο και γενικώς, η διαφορά είναι εμφανής.

Επίσης, ο Μπιέλ έδειξε ότι δεν είναι εύκολο να υποστηρίξει τη θέση του σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Ο Κασάμι σε κάθε παιχνίδι επιβεβαιώνει ότι ήρθε για να έχει ρόλο σημαντικό. Ο Βρουσάι μαθαίνει τη θέση του δεξιού μπακ, ανταποκρίνεται και αυτή τη στιγμή είναι σε πλεονεκτική θέση, έχοντας μάλιστα δύο ασίστ στο ενεργητικό του σε αυτά τα δύο ματς. Τέλος, οι κεντρικοί αμυντικοί είναι σαφές ότι πρέπει να δείξουν περισσότερα. Και ανασταλτικά, αλλά και στο build up.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ