Ταγίπ Ερντογάν: Νέα πυρά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ταγίπ Ερντογάν: Νέα πυρά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέα «βέλη» εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας «Στην Ευρώπη έχουν άδεια ράφια, εμείς δεν έχουμε»

Ο Ταγίπ Ερντογάν άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί για ακόμα μία φορά στη Δύση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτήν την φορά, μέσω ομιλίας του, επιτέθηκε στην Ευρώπη για οικονομικά ζητήματα και για την τρομοκρατία.

Ακολούθως, ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην χώρα του λέγοντας, «απειλείται στα βόρεια σύνορά της από τρομοκρατικές οργανώσεις, έχει αποκλειστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους, παραμένει εκτεθειμένη στο ‘τεχνολογικό εμπάργκο’ της Δύσης, διατηρεί εν ενεργεία πολεμικές συρράξεις σε ανατολή και βορρά, ενώ προσπαθούν να τη σύρουν σε τεχνητές κρίσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο».

Διαβάστε επίσης: Νέα τουρκικά «παιχνίδια» με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

«Κοιτάξτε την κατάσταση της Ευρώπης στην οικονομία»
Συνέχισε δε με νέα «βέλη», αναφέροντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του: «Κοιτάξτε την κατάσταση της Ευρώπης στην οικονομία. Τα ράφια μας δεν είναι άδεια στην Τουρκία, όπως είναι στην Ευρώπη. Η Τουρκία έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ακόμα και την τρομοκρατία που προέρχεται από τη βόρεια Συρία, θα την τερματίσουμε. Η κατάσταση στο Κομπάνι έχει τελειώσει για εμάς.

Πείτε στους τρομοκράτες φίλους σας, η Τουρκία δεν είναι τόσο γόνιμο μέρος γι’ αυτούς… θα πνιγούν μόλις προσπαθήσουν να έρθουν σε εμάς. Το τουρκικό έθνος έχει ένα χαρακτηριστικό που έχει εκδηλωθεί σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας: Όταν βλέπουμε μια απειλή για την επιβίωσή μας, έχουμε την ικανότητα να κάνουμε τομές και να πετυχαίνουμε νίκες που κανείς δεν περίμενε».

Να αρθεί το εμπάργκο όπλων από το Ελσίνκι
Η Τουρκία αναμένει από τη Φινλανδία να άρει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ως μέρος των βημάτων που περιμένει η Άγκυρα πριν εγκρίνει την ένταξη του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη πως ένας Κούρδος, ο οποίος εκδόθηκε το σαββατοκύριακο από τη Σουηδία στην Τουρκία, δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των προσώπων που η Άγκυρα θέλει να εκδοθούν από τη Στοκχόλμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ