Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι φυλακές που κρατείται η ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες

Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι φυλακές που κρατείται η ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες

Στις ίδιες φυλακές είχε οδηγηθεί και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής

Στις φυλακές που φέρεται να κρατείται η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες βρέθηκε η κάμερα του MEGA, μετά την απαγγελία των κατηγοριών από τη βελγική δικαιοσύνη.

Σημειώνεται πως στις ίδιες φυλακές είχε οδηγηθεί και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός πριν εκδοθεί στην Ελλάδα. Έχουν τον ρόλο του κέντρου κράτησης ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες και αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Όπως ανέφερε το MEGA, στο Βέλγιο οι Αρχές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε θέματα οικονομικής απάτης και διαφθοράς συνεπώς αναμένεται και μία πολύ σκληρή στάση των βελγικών δικαστικών Αρχών.

Τόσο η Εύα Καϊλή όσο και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έχουν μεταφερθεί στις φυλακές του Σεν Ζιλ.

Η δίκη θα γίνει στις Βρυξέλλες.

Πώς έγιναν οι συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα όσα μετέδωσαν τα βελγικά μέσα, πρώτος συνελήφθη ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, ύστερα ο πατέρας της εντοπίστηκε έξω από ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες με μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά και ύστερα συνελήφθη η Εύα Καϊλή μέσα στο σπίτι της όπου και βρέθηκαν σακούλες γεμάτες με μετρητά, για τον λόγο αυτό δεν τίθεται θέμα βουλευτικής ασυλίας, καθώς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω.

Η φυλακή Saint Gilles

Χτισμένη σύμφωνα με το μοντέλο Ducpétiaux, η φυλακή Saint-Gilles τέθηκε σε λειτουργία το 1884 για να αντικαταστήσει τη φυλακή Petits-Carmes στο κέντρο των Βρυξελλών. Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του συνωστισμού που προέκυψε σε αυτή τη φυλακή, άνοιξε η φυλακή του Δάσους το 1910. Κατά τον Μεσοπόλεμο, εκεί έμεναν μόνο κατάδικοι. Πέρασαν τη μέρα τους σε κοινοτικό τρόπο και εργάστηκαν σε βιομηχανικά εργαστήρια.

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η φυλακή ήταν στα χέρια των Γερμανών κατακτητών. Μεταξύ 1945 και 1950, ο ημερήσιος πληθυσμός της φυλακής ανήλθε σε 2.100 άτομα λόγω μαζικών καταδίκων συνεργατών.

Αυτή η φυλακή σε σχήμα αστεριού είναι ένα κέντρο κράτησης. Παρ’ όλα αυτά μένουν και οι κατάδικοι. Μία από τις πτέρυγες φιλοξενεί κρατούμενους που συμμετέχουν στο έργο «Primaries». Με αυτό το έργο, η φυλακή επιθυμεί να επιτρέψει στους κρατούμενους να περάσουν την περίοδο κράτησής τους με τον πιο εποικοδομητικό δυνατό τρόπο και έτσι να περιορίσουν τις ζημιές που συνδέονται με την κράτηση. Οι κρατούμενοι μαθαίνουν να εργάζονται με γνώμονα το μέλλον και εξοικειώνονται με την ανάληψη ευθυνών.

Εκτός από τις παραδοσιακές δραστηριότητες (αθλητισμός, διδασκαλία, κοινές δραστηριότητες κ.λπ.), οι κρατούμενοι μπορούν κάθε δύο μέρες να περνούν το βράδυ μαζί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Μερικές φορές έχουν επίσης μια επιπλέον βόλτα. Οι κρατούμενοι που εργάζονται στα εργαστήρια μένουν σε άλλη πτέρυγα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, Οι πόρτες των κελιών τους είναι ανοιχτές και μπορούν επίσης να γευματίσουν μαζί. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι και κατάδικοι κρατούνται στις υπόλοιπες πτέρυγες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ