Politico: 36 Βρετανοί βουλευτές έλαβαν πολυτελή δώρα και φιλοξενία από το Κατάρ πριν το Μουντιάλ

Politico: 36 Βρετανοί βουλευτές έλαβαν πολυτελή δώρα και φιλοξενία από το Κατάρ πριν το Μουντιάλ

Συνολικά, 36 βουλευτές έχουν αποδεχτεί τη φιλοξενία της κυβέρνησης του Κατάρ από τον περασμένο Οκτώβριο, με τρεις βουλευτές να λαμβάνουν επιδόματα αξίας άνω των 13.000 λιρών ο καθένας.

Την ώρα που το QatarGate έχει προκαλέσει κλονισμό στις Βρυξέλλες, σε εκτενές του δημοσίευμα το Politico αναφέρεται σε βρετανούς βουλευτές οι οποίοι με τη σειρά τους έλαβαν δώρα και μια λαμπρή φιλοξενία από το Κατάρ.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Κατάρ ξόδεψε πάνω από 260.000 λίρες σε δώρα, φιλοξενία και ταξίδια σε Βρετανούς βουλευτές από τον περασμένο Οκτώβριο, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα.

Συνολικά, 36 βουλευτές έχουν αποδεχτεί τη φιλοξενία της κυβέρνησης του Κατάρ από τον περασμένο Οκτώβριο, με τρεις βουλευτές να λαμβάνουν επιδόματα αξίας άνω των 13.000 λιρών ο καθένας. Το μέσο ταξίδι άξιζε 5.922,70 λίρες.

Όλα τα ταξίδια των βουλευτών δηλώθηκαν σύμφωνα με τους κοινοβουλευτικούς κανόνες, αλλά οι αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμφισβητούν τη νομιμότητά τους.

Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για δωροδοκίες σε βρετανούς βουλευτές, ορισμένοι βουλευτές που επωφελήθηκαν από το κράτος του Κόλπου που φιλοξενεί επί του παρόντος το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA έχουν επικριθεί για συζητήσεις στις οποίες επαινούσαν το Κατάρ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ