Ευρωπαϊκή Ένωση: Κλονίζεται η ενότητα της Ευρώπης για τις κυρώσεις στη Ρωσία αφού οι οικονομίες της ΕΕ «μαραζώνουν»

Ευρωπαϊκή Ένωση: Κλονίζεται η ενότητα της Ευρώπης για τις κυρώσεις στη Ρωσία αφού οι οικονομίες της ΕΕ «μαραζώνουν»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει εννιά πακέτα κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, όμως η κατάσταση των ευρωπαϊκών οικονομιών χειροτερεύει με αποτέλεσμα να υπάρχουν «ρωγμές» στην ενότητα της ΕΕ.

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει να επιβάλει στη Μόσχα, σε ρωσικές εταιρείες και σε φυσικά πρόσωπα εννιά πακέτα κυρώσεων.

Το Reuters σε ανάλυσή του, η οποία αναδημοσιεύεται και από το Euronews, τονίζει ότι η ενότητα της ΕΕ κλονίζεται γύρω από το ζήτημα της επιβολής των κυρώσεων αφού οι ευρωπαϊκές οικονομίες «μαραζώνουν».

Ο Τζον Ο’ Ντόνελ, ο οποίος υπογράφει τη συγκεκριμένη ανάλυση, υπενθυμίζει ότι οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν την Πέμπτη σε μια ένατη δέσμη κυρώσεων, αλλά οι συνομιλίες ήταν δύσκολες, με την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής που γειτονεύουν με τη Ρωσία να τάσσονται υπέρ αυστηρότερων μέτρων, ενώ κράτη που βρίσκονται πιο δυτικά, όπως η Γερμανία, ήταν πιο διστακτικά.

Ορισμένοι, όπως το Βέλγιο και η Ελλάδα, καθώς και η Ουγγαρία, η οποία εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας, αντιτάχθηκαν σε περαιτέρω σαρωτικά μέτρα, δήλωσαν διπλωμάτες της ΕΕ στο Reuters.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ