Ο άγνωστος Ερντογάν των εκλογών: Οι υπερπτήσεις, οι κίνδυνοι και η «τεχνητή πόλωση»

Ο άγνωστος Ερντογάν των εκλογών: Οι υπερπτήσεις, οι κίνδυνοι και η «τεχνητή πόλωση»

Για προκλήσεις της Αθήνας μιλάει ο Ακάρ

Τo «Μητσοτάκης γιοκ» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήρθε σχεδόν 10 μέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και την επίσκεψη στο Λευκό Οίκο. Μία επίσκεψη στην οποία τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι υπουργοί που τον συνόδευαν στην Ουάσιγκτον, Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος στις συναντήσεις τους εμφανίστηκαν με τους χάρτες της τουρκικής προκλητικότητας ανά χείρας.

Περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία των παραβιάσεων και κυρίως των υπερπτήσεων. Τους κινδύνους, τη στόχευση και το τι ακριβώς σημαίνουν στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής αναθεωρητισμού της Τουρκίας. Και στο πάγιο «γκριζάρισμα» που επιδιώκει η Άγκυρα.

Σημείωναν δε τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις ως ένα από τα σενάρια «ατυχήματος» που θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις και να αποσταθεροποιήσει την περιοχή. Κάτι που οι ΗΠΑ δεν θέλουν σε καμία περίπτωση στην παρούσα φάση.

Με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την «έκρηξη» του τούρκου προέδρου, στη συνέχεια. Κυρίως γιατί οι ελληνικές θέσεις έδειξαν, τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορικής να βρίσκουν κατανόηση. Ακόμα και αν επί της ουσίας η πολιτική των ΗΠΑ δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο κατά τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Που βλέπουν υπερπτήσεις και παραβιάσεις εδώ και δεκαετίες και δεν θεωρούν ποτέ σκόπιμο να σχολιάσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ