Βρετανία: Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες κατά 1,21 δισ. δολάρια

Βρετανία: Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες κατά 1,21 δισ. δολάρια

Στόχος του οικονομικού επιτελείου στην Βρετανία να αποφευχθούν μειώσεις στο πλαίσιο της πορείας του πληθωρισμού μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πληθωρισμός συνεχίζει να πλήττει την παγκόσμια οικονομία. Οι συνέπειες για την Βρετανία είναι ακόμα πιο αρνητικές με το πραγματικό εισόδημα των πολιτών να συρρικνώνεται. Σύμφωνα με την Telegraph, η Βρετανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 1,21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να αποφευχθούν οι μειώσεις στο πλαίσιο της πορείας του πληθωρισμού μέσα στην επόμενη διετία, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα «The Telegraph». Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να ανακοινώσει την αύξηση στον προϋπολογισμό την άνοιξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Οι σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου, ο παράγοντας Λιβύη και ο ρόλος της Ελλάδας

Οι εκτιμήσεις των ειδικών για τις αμυνυτικές δαπάνες
Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι ειδικοί σε θέματα άμυνας εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας για την περίοδο 2024/25 θα πρέπει να αυξηθεί στα 50,1 δισεκατομμύρια λίρες (60,39 δισεκατομμύρια δολάρια) από το σημερινό επίπεδο δαπανών των 48,6 δισεκατομμυρίων λιρών (58.58 δισεκατομμυρίων δολαρίων) προκειμένου να αποφευχθούν κινήσεις αναπροσαρμογής του πληθωρισμού, που παραμένει σε ποσοστό άνω του 10%.

Ο Χαντ δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών και επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από τη δέσμευση του Λονδίνου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Συρρικνώνεται η βρετανική οικονομία

Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το δεύτερο, έναντι της αρχικής μέτρησης μείωση κατά 0,2%, όπως έδειξαν τα τελικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι η αγορά ανέμενε η μέτρηση να παραμείνει αμετάβλητη στο -0,2%.

Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 1,9% στο τρίτο τρίμηνο έναντι της αύξησης 2,4% που είχε καταγραφεί στην προκαταρκτική μέτρηση. Το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κατά 0,5%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ