Σοκ: Ζευγάρι «βασάνιζε διαρκώς» 10χρονο – Αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Σοκ: Ζευγάρι «βασάνιζε διαρκώς» 10χρονο – Αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Οι Σπένσερ κατηγορήθηκαν αρχικά για βαριά βασανιστήρια, τα οποία επισύρουν μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης

Αντιμέτωπο με θανατική ποινή είναι ένα ζευγάρι, που κατηγορείται για εμπορία παιδιών και βασανισμό ενός από τα τρία ανάδοχα παιδιά μιας χριστιανικής κοινότητας που είχαν υπό τη φροντίδα τους.

Ο Νίκολας Σπένσερ και η σύζυγός του Μακένζι Ματίας Σπένσερ, αμφότεροι 32 ετών, τελούν υπό κράτηση από τις 9 Δεκεμβρίου, αφότου γείτονες στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, Καμπάλα κατήγγειλαν στην αστυνομία τον φερόμενο βασανισμό των παιδιών.

Μετακόμισαν στην Ουγκάντα για ανθρωπιστικό έργο το 2017, αναλαμβάνοντας τον επόμενο χρόνο την αναδοχή τριών παιδιών από το Welcome Ministry στην πόλη Jinja.

Βασανισμός

Ανάμεσά τους ήταν το φερόμενο ως θύμα, ένα 10χρονο αγόρι που πήγαινε σε σχολείο για ΑμεΑ και είναι οροθετικό, σύμφωνα με αστυνομικούς και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ανακοινώνοντας την αρχική τους σύλληψη, η αστυνομία της Ουγκάντα δήλωσε ότι οι Σπένσερ «βασάνιζαν συνεχώς» το αγόρι από το 2020, «γεγονός που προσέλκυσε την προσοχή των γειτόνων», οι οποίοι κατέγραψαν ορισμένα από τα περιστατικά σε βίντεο.

Το ζευγάρι κρατούσε το αγόρι ξυπόλητο και «γυμνό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» και «περιστασιακά το ανάγκαζε να κάθεται οκλαδόν σε άβολη στάση, με το κεφάλι του στραμμένο προς το πάτωμα και τα χέρια του απλωμένα ανοιχτά», ανέφερε η αστυνομία.

Τον ανάγκαζαν επίσης να κοιμάται σε μια ξύλινη πλατφόρμα χωρίς στρώμα ή κλινοσκεπάσματα και του έδιναν μόνο κρύα γεύματα από το ψυγείο. Η αστυνομία τόνισε, επίσης, ότι το αγόρι «θα μπορούσε να έχει υποστεί πιο σοβαρές πράξεις βασανισμού, εκτός κάμερας».

Ένας εργαζόμενος στο σπίτι του ζευγαριού δήλωσε στην αστυνομία ότι μόνο ένα παιδί βασανίστηκε επειδή οι ανάδοχοι γονείς το κατηγορούσαν ότι ήταν πεισματάρης, υπερκινητικός και ψυχικά ασταθής. «Ήθελα να παραιτηθώ, αλλά ήξερα ότι αν έφευγα χωρίς να κάνω κάτι γι’ αυτό, τα βασανιστήρια θα συνεχίζονταν» φέρεται να είπε.

Θανατική ποινή

Οι Σπένσερ κατηγορήθηκαν αρχικά στις 9 Δεκεμβρίου για βαριά βασανιστήρια, τα οποία επισύρουν μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης. Δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία αυτή.

Αυτή την εβδομάδα, τους επιβλήθηκε επιπλέον κατηγορία για διακεκριμένη εμπορία παιδιών, η οποία επισύρει τη θανατική ποινή σε περίπτωση καταδίκης τους, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ