Απατεώνες πουλούσαν ανύπαρκτα ακίνητα – Πώς δρούσαν

Απατεώνες πουλούσαν ανύπαρκτα ακίνητα – Πώς δρούσαν

Τα μέλη της σπείρας, ζητούσαν προκαταβολή, πουλώντας στην ουσία στους ανυποψίαστους αγοραστές «αέρα κοπανιστό».

Στα χέρια της Αστυνομίας «έπεσε» τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης (27/12), αρχηγός σπείρας, που εξαπατούσε συστηματικά υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, στη Γλυφάδα, υφαρπάζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να παγιδεύσουν τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος απατεώνων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Διαβάστε επίσης: Λούκα, τι κάνεις; Αδιανόητη παράσταση από τον Ντόντσιτς κόντρα στους Νικς (vids)

Συγκεκριμένα, ένα από τα θύματα, του έδωσε 10.000 (προσημειωμένα) ευρώ σαν προκαταβολή για την αγορά ενός ακινήτου στη Γλυφάδα.

Το συνολικό κόστος για την αγορά του ακινήτου είχε συμφωνηθεί στα 1.300.000 ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε και άλλη περίπτωση απάτης. Τα θύματα έδωσαν προκαταβολή 15.000 για αγορά άλλου οικοπέδου, και πάλι περιοχή της Γλυφάδας.

Πώς δρούσε η σπείρα
Το κύκλωμα είχε απλώσει τα «δίχτυα» του στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων, προσεγγίζοντας ιδιώτες που ήθελαν να αγοράσουν σπίτια ή οικόπεδα.

Τα μέλη της σπείρας, επιδείκνυαν αρχικά πλαστά πιστοποιητικά για τις ιδιοκτησίες, ενώ στη συνέχεια ζητούσαν προκαταβολή, ώστε να προχωρήσουν στην αγοραπωλησία των ακινήτων, πουλώντας στην ουσία στους ανυποψίαστους αγοραστές «αέρα κοπανιστό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ